Redactie Dinsdag 26 november 2019

Oproep: BSI onderzoekt kennis over BIM

BSI Group is gestart met een onderzoek naar het kennisniveau op het gebied van BIM Level 2. Het bedrijf wil zo in kaart brengen wat de houding van de markt is tegenover BIM tijdens bouwprojecten en hoe BIM wordt gebruikt. Bedrijven in de bouwsector kunnen deelnemen aan dit onderzoek.

BSI wil met het onderzoek BIM in de bouwsector beter inzicht krijgen in het gebruik, de kennis en de houding van opdrachtgevers met betrekking tot BIM (level 2) binnen de bouwsector in Nederland. De resultaten van het onderzoek worden begin 2020 gedeeld met de markt, omdat BSI er volgens Content Marketing Executive Cindy Verhoog (foto rechts) van overtuigd is dat kennis het beste kan worden gedeeld.

Positieve effecten BIM

Verhoog is binnen BSI verantwoordelijk voor het onderzoek en is overtuigd van de positieve effecten van BIM. “Met dit onderzoek willen we er achter komen of de markt daar ook zo over denkt en of BIM überhaupt wel bekend is”, zegt Verhoog. “Zo is bijvoorbeeld onze verwachting dat grote bedrijven inhoudelijk bekend zijn met BIM, maar klopt dit wel? En in hoeverre klopt dit. Of is het juist zo dat ook veel kleinere bedrijven bekend of zelfs al actief zijn met BIM? En zo ja, op welk niveau?”

Over BSI

BSI is grondlegger van ISO-normen en verzorgt onafhankelijke audits en certificering van managementsystemen en keurmerken die consistentie en zekerheid bieden. BSI ondersteunt de bouwsector door het toepassen van normen, best practices en het leveren van certificeringsoplossingen en trainingen voor BIM, Internet of Things (IoT) en Smart Cities.

Naar het onderzoek: BIM binnen de bouwsector.

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.