Redactie Woensdag 27 november 2019

BIMPraat over BIM op bouwplaats naar 30 januari 2020

De BIMPraat On Tour: BIM op de bouwplaats van 12 december 2019 is verplaatst naar donderdag 30 januari 2020. De BIMPraat vindt plaats bij Vink Bouw in Nieuwkoop.

Deze BIMPraat zit vol met echte praktijkverhalen waarbij de sprekers een blik werpen op de waarde van BIM bij de implementatie. De kwaliteit in de bouwfase van een project is van groot belang voor de eigenaar van het bouwwerk, omdat het veel invloed heeft op de beheerfase. Maar ook voor de bouwer is het een belangrijke fase, omdat de producten op dit moment worden omgezet naar geld. Risico’s vertalen zich naar faalkosten waarvan iedereen weet dat ze er zijn, maar niemand ze in projectkosten kan uitdrukken. Hulpmiddelen die met de komst van nieuwe technologieën zijn ontstaan, en die tijdens de uitvoering van een bouwproject kunnen worden gebruikt, zijn onmiskenbaar verbonden met BIM op de bouwplaats.

Sprekers

Mathijs Natrop is één van de twee experts tijdens de BIMPraat On Tour: BIM op de bouwplaats van 30 januari 2020. Natrop is eigenaar van Solidu bouw en advies en zet zich in voor innovatie in de bouw met een scherpe blik op het bouwproces. Hierbij helpt hij bedrijven met de implementatie van BIM. Natrop is bestuurder van buildingSMART Benelux, onderdeel van BIM-supporters en trainer bij Anno1809. Daarnaast heeft hij een rol in de expertcommissie en klankbordgroep van de BIM basis ILS.

Ook Eelco van Es is expert tijdens de komende bijeenkomst. Van Es is accountmanager bij Construsoft. In deze rol adviseert hij aannemers over BIM met behulp van Trimble-software, Trimble Connect en Vico Office. Met zijn bouwkundige achtergrond en werkervaring is van Es een goede gesprekspartner voor aannemers in de transitie naar digitale werkprocessen binnen hun bedrijf.

Over BIMPraat

De BIMPraat sessies van Het Nationaal BIM Platform worden maandelijks georganiseerd. Deze bijeenkomsten behandelen altijd een actueel en praktisch onderwerp. Experts gaan in op het thema en behandelen vragen van deelnemers. De bijeenkomsten zijn concreet en interactief en sluiten af met een borrel voor informeel contact met collega's.

Informatie en aanmeldenBIMPraat On Tour: BIM op de bouwplaats

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.