Redactie Vrijdag 6 december 2019

BAM gebruikt engine om betonsterkte te voorspellen

BAM Nuttall heeft tijdens de uitbreiding van London City Airport voor het eerst gebruik gemaakt van een engine die de betonsterkte kan voorspellen. De ontwikkeling van deze engine werd gefinancierd door een Innovate UK-subsidie, in samenwerking met de prestatiegegevensset van Converge. Dit bericht pbctoday.

Converge beweert dat dankzij de engine binnen enkele uren na het storten van beton het tijdstip waarop het beton een kritische sterkte bereikt kan worden voorspeld. Dit gebeurt met een nauwkeurigheid van +/- 5 procent. De voorspellingen van de engine combineren lokale weergegevens , historische uithardingsgegevens van beton en de realtime metingen van het monitoring platform van Converge vanaf de stort. Volgens Converge en BAM Nuttall verbetert het systeem de productiviteit en blijven projecten hierdoor beter op schema. Hierdoor wordt veel geld bespaard.

Hoofd innovatie Colin Evison van BAM Nuttall: “Deze vooruitgang in de bouwtechnologie is een grote stap voorwaarts. De nieuwe engine van Converge geeft ons inzicht in materiële prestaties die we niet voor mogelijk hielden. We zijn verheugd om de industriële partner van Converge te zijn bij het op de markt brengen van deze opwindende nieuwe tool.”

Productleider Sam Ellenby van Converge voegt hieraan toe: “In het verleden moesten onze gebruikers wachten tot het beton een ​​kritieke sterkte bereikt had, voordat ze de volgende activiteit konden plannen. Daarom werden kritieke acties vaak uitgesteld. ”

Converge en BAM Nuttall zeggen enthousiast te zijn over de resultaten op London City Airport. De bedrijven zijn op zoek naar mogelijkheden om deze technologie ook bij toekomstige projecten te gebruiken.

Bron: pcbtoday

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.