Redactie Woensdag 11 december 2019

Lister Buildings bouwt woningenfabriek van 18.000 m2 in Weert

Lister Buildings neemt deze maand een nieuwe productiefaciliteit in Weert in gebruik waar woningen produceren van cross laminated timber (kruislaag hout) worden geproduceerd. De hal heeft de modernste technieken, meldt Lister in een persbericht.

Het omvangrijke complex heeft een totaal vloeroppervlak van bijna 19.000 m2 en beschikt over een buitenterrein van circa 18.000 m2. De fabriek is de afgelopen jaren gebruikt voor het produceren van prefab woningen van beton.

Duurzame en betaalbare woningen

Lister Buildings wil impact maken door duurzame en betaalbare woningen van hout te realiseren. Komend jaar verwacht het bedrijf 100 woningen te produceren. Over vijf jaar wil Lister Buildings 1.000 modulaire eenheden per jaar realiseren met een focus op studentenwoningen, zorgwoningen, starterswoningen en hotels.

Werkgelegenheid

Wethouder Wendy van Eijk van de gemeente Weert reageert verheugd op de komst van Lister Buildings. “De komst van Lister Buildings betekent allereerst een nieuwe invulling voor een leegstaand gebouw op bedrijventerrein De Kempen. Met deze ontwikkeling wordt werkgelegenheid gecreëerd in onze regio en geven we invulling aan onze ambitie van een circulaire economie. Innovaties in de bouwsector en bedrijven zoals Lister Buildings dragen hieraan bij”, aldus Van Eijk. “Een belangrijke stap naar een duurzamer Weert. Dit alles samen, maakt mij trots.”

Bron: Lister Buildings

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.