Redactie Maandag 16 december 2019

BIMcollab BCF Manager wint Tekla Developer Awards 2019

Trimble heeft de winnaar van de Tekla Developer Awards 2019 bekendgemaakt. De hoofdprijs gaat naar de BIMcollab BCF Manager voor Tekla Structures, ontwikkeld door Paul Deckers van BIMcollab.

"We zijn erg blij dat zoveel getalenteerde ontwikkelaars aan de competitie hebben deelgenomen, en we zoveel stemmen van over de hele wereld hebben ontvangen", aldus directeur van het technische segment van Trimble, Chris Wilson. "De winnende applicatie BIMcollab BCF Manager voor Tekla Structures is een aanvulling op onze inspanningen om de samenwerking in de bouwsector te verbeteren."

Tekla API's

Vierentwintig getalenteerde ontwikkelaars van over de hele wereld namen deel met hun Tekla-applicaties in de Tekla Developer Awards-competitie. De competitie, die sinds 2010 plaatsvindt, staat open voor alle Tekla-ontwikkelaars. Alle inzendingen, variërend van individuele projecten tot commerciële toepassingen, bevorderen de mogelijkheden van Tekla-software op innovatieve en nuttige manieren. Meer dan 600 mensen namen deel aan het kiezen van de winnaar.

Drie inzendingen ontvingen een eervolle vermelding in de competitie:

  • Verbindingsexport naar IDEA StatiCa, ontwikkeld door IDEA StatiCa, stelt gebruikers van Tekla Structures in staat om elke staalverbinding te exporteren en te visualiseren in een cloudviewer.
  • X_drawer, ontwikkeld door IE Romashchuk R., maakt assemblagetekeningen binnen Tekla Structures.
  • Sigmat Stair API, ontwikkeld door Sigmat, helpt bij het modelleren van trappen voor verschillende opties die worden aangeboden in LGSF-gebouwen.

Beter cloudgebaseerd probleembeheer

De winnende oplossing, BIMcollab BCF Manager, is een integratie voor Tekla Structures en BIMcollab, een samenwerkingsplatform voor problemen. De applicatie voegt cloudgebaseerde probleembeheermogelijkheden toe aan Tekla Structures. Gebruikers kunnen problemen creëren en wijzigen en deze rechtstreeks vanuit de applicatie communiceren via BIMcollab. Dit maakt het eenvoudiger om eventuele problemen te behandelen tijdens het evalueren van de resultaten van een digitaal model, waardoor de kwaliteit van het model en de resulterende structuur worden verbeterd.

"De concepten van Open BIM en probleembeheer staan ​​of vallen met de mogelijkheid om BIM-applicaties op verschillende manieren te verbinden", zegt Paul Deckers van BIMcollab. "Het hebben van een krachtige en ongecompliceerde API is essentieel voor het maken van deze verbindingen. De Tekla Open API is zo'n API."

BIMcollab is eigendom van softwarebedrijf en open BIM-voorstander KUBUS, dat zich richt op BIM-oplossingen voor Design & Build. KUBUS heeft meer dan 40.000 klanten in de bouwsector over de hele wereld en heeft kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt en Belgrado.

Bron: Tekla

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.