Redactie Woensdag 8 januari 2020

Apax Partners neemt meerderheidsbelang in Graitec

Apax Partners heeft een acquisitieprotocol ondertekend voor een meerderheidsbelang in Graitec. Dit meldt het bedrijf op de eigen website. Francis Guillemard (oprichter van Graitec) en het managementteam herinvesteren aanzienlijk in de transactie. Graitec is uitgever en distributeur van BIM in Europa en Amerika.

Graitec biedt software-oplossingen die voldoen aan de digitaliseringsbehoeften van de architectuur-, engineering- en constructie-industrie via een portfolio van innovatieve producten. Deze producten worden zowel intern ontwikkeld als door partner Autodesk, de wereldleider in BIM-oplossingen. Met bijna 550 werknemers en een netwerk van 48 kantoren in 13 landen, distribueert Graitec zijn oplossingen aan 15.000 klanten, die bijna 135.000 actieve gebruikers vertegenwoordigen.

Apax Partners

Apax Partners is een van Europa's toonaangevende private equity-bedrijven. Met meer dan 45 jaar ervaring ondersteunt Apax Partners bedrijven om leiders in hun sector te worden. De fondsen bedragen in totaal meer dan 3,3 miljard euro.

Graitec

Graitec, opgericht in 1986, is een internationale groep met als doel de digitale transformatie van haar klanten te ondersteunen door software-oplossingen, advies en training op het gebied van BIM aan te bieden. Het bedrijf is een BIM-oplossingenbedrijf met hoge toegevoegde waarde voor ontwerp, computergebruik, simulatie, productie en collaboratief beheer. Het bedrijf is aanwezig in 48 agentschappen in 13 landen over de hele wereld, met meer dan 550 werknemers, waaronder meer dan 200 BIM-consultants. De focus ligt op innovatie, waarbij de producten door meer dan 100.000 bouwprofessionals wereldwijd worden gebruikt.

Bron: Graitec

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.