Redactie Woensdag 15 januari 2020

BIMPraat On Tour op 30 januari bij Vink Bouw in Nieuwkoop

Het Nationaal BIM Platform trapt het jaar af met een kennissessie over BIM op de bouwplaats. Discussieer mee tijdens deze BIMPraat On Tour op donderdag 30 januari bij Vink Bouw in Nieuwkoop. Aanmelden voor deze BIMPraat kan via Het Nationaal BIM Platform.

Kwaliteit is in de bouwfase van een project van groot belang voor eigenaren van bouwwerken, omdat het veel invloed heeft op de beheerfase. Maar voor bouwbedrijven is de bouwfase uiteraard ook belangrijk, omdat de producten dan worden omgezet naar geld. Risico’s vertalen zich naar faalkosten en daarvan weet iedereen dat ze er zijn, maar ze zijn lastig uit te drukken in projectkosten.

Waarom deze BIMPraat relevant is

Hulpmiddelen en nieuwe technologie die tijdens de uitvoering van een bouwproject kunnen worden gebruikt, zijn onmiskenbaar verbonden met BIM op de bouwplaats. Daarover spreken we op donderdag 30 januari.

Sprekers

Drie experts spreken over de waarde van BIM bij de implementatie ervan op de bouwplaats. Ook zullen ze vragen beantwoorden en in discussie gaan met deelnemers. Deze BIMPraat biedt echte praktijkverhalen.

Mathijs Natrop (Solidu)

Mathijs Natrop van Solidu bouw en advies zet zich in voor innovatie in de bouw en heeft een scherpe blik op het bouwproces. Hij helpt bedrijven met de BIM-implementaties. Hij is tevens bestuurder van buildingSMART Benelux, trainer bij Anno1809 en lid van de expertcommissie en klankbordgroep van de BIM basis ILS.

Eelco van Es (Construsoft)

Eelco van Es van Construsoft heeft een bouwkundige achtergrond en adviseert bedrijven over BIM met behulp van Trimble software, Vico Office en Trimble Connect. Hij is een goede gesprekspartner voor aannemers in de transitie naar digitale werkprocessen binnen hun bedrijf.

Ernst Bouma (Vink Bouw)

Ernst Bouma is BIM-regisseur bij Vink Bouw en gastheer van deze BIMPraat. Hij implementeert procesmatige en technische ontwikkelingen rondom BIM. In die cultuurverandering heeft hij veel aandacht voor de mens. Innoveren is volgens hem de combinatie van efficiënt samenwerken, gebruik van technologie en standaardiseren.

Over BIMPraat

De BIMPraat sessies van Het Nationaal BIM Platform worden maandelijks georganiseerd. Deze bijeenkomsten behandelen altijd een actueel en praktisch onderwerp. Experts gaan in op het thema en behandelen vragen van deelnemers. De bijeenkomsten zijn concreet en interactief en sluiten af met een borrel voor informeel contact met collega’s.

Informatie en aanmelden: BIMPraat On Tour: BIM op de bouwplaats

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.