Redactie Maandag 3 februari 2020

ROVC start nieuwbouw van TechCenter in Ede

ROVC heeft Rots Bouw en WSi techniek opdracht gegeven voor de nieuwbouw van het ROVC TechCenter. Op 28 februari wordt de eerste schop in de grond gezet en het pand wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd, aldus een persbericht van ROVC.

ROVC is dienstverlener op het gebied van trainingen en opleidingen voor ‘technisch Nederland’. Het TechCenter in Ede is een groot praktijkcentrum dat wordt uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van energie, gebouwbeheer en klimaatcontrole. Op deze manier wordt ook het pand zelf een praktijkopstelling, waarin cursisten kunnen ervaren hoe deze technologieën werken en met elkaar communiceren.

Het ROVC TechCenter zal in totaal 7.100 vierkante meter beslaan. Er komen meerdere practicumhallen van in totaal 3.000 vierkante meter, 18 theorieruimten, een restaurant en kantoorruimte voor negentig medewerkers. Ook zijn er 300 parkeerplaatsen in het bouwplan opgenomen. Ook de gemeente Ede is enorm betrokken bij dit project.

Neusje van de zalm

Directeur John Huizing van ROVC zegt samen met partners een ‘prachtig plan’ te hebben neergezet. “Het is bijzonder om stil te staan bij momenten zoals het tekenen van de vergunning en het aftrappen van de bouw”, aldus Huizing. “In de tussentijd bouwen wij verder aan nieuwe practicumopstellingen. Het neusje van de zalm binnen technisch Nederland is daarin vertegenwoordigd door middel van materialen en machines. Daar zijn wij enorm trots op en dankbaar voor. Het TechCenter gaat bijdragen aan een optimale invulling van onze opleidingsprogramma's. En dat draagt vervolgens bij aan een sterke ontwikkeling van technisch Nederland."

Bron: ROVC

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.