Redactie Vrijdag 7 februari 2020

Batenburg wint Techniek Nederland Innovatie Award

Batenburg Techniek heeft de Techniek Nederland Innovatie Award 2020 gewonnen met het project Aardwarmte Vogelaer. CEO Ralph van den Broek en managing director Léon Lankester van Aardwarmte Vogelaer ontvingen de Award uit handen van algemeen directeur Erik van Engelen van Techniek Nederland tijdens het innovatiecongres op de Vakbeurs VSK.

Aardwarmte Vogelaer is een innovatief project waarbij een aantal tuinbouwbedrijven in het Westland hun warmte duurzaam verkrijgen. Dat gebeurt door middel van een installatie die warm water oppompt uit een bron van 2.500 meter onder de grond en op die manier de tuinbouwkassen van warmte voorziet. Afgekoeld water gaat terug in de grond en kan later weer worden gebruikt. Zo ontstaat een volledig gesloten en duurzaam energiesysteem.

Energietransitie

In de aanloop naar de finale op de vakbeurs VSK stemden ruim 2.000 mensen op één van de projecten die de hoofdredactie van vakblad EW-Installatietechniek had genomineerd. In Utrecht bepaalden de ruim 200 aanwezigen uiteindelijk de winnaar. Batenburg Techniek versloeg daarmee Loohuis Installatiegroep dat verantwoordelijk is voor de verduurzaming van 46 sociale huurwoningen in Berkum en Heinen & Hopman Installaties dat tekende voor de duurzame installaties in de hypermoderne visrokerij van Koelewijn in Spakenburg. “Dit project laat zien hoe we als technisch dienstverlener een grote bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie en het bereiken van de klimaatdoelen. We staan nog maar aan het begin, techniek wordt steeds belangrijker”, aldus CEO Ralph van den Broek van Batenburg Techniek.

Bron: Techniek Nederland


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.