Redactie Dinsdag 3 maart 2020

Planning BIMPraat sessies Het Nationaal BIM Platform dit voorjaar

Het Nationaal BIM Platform organiseert dit voorjaar meerdere BIMPraat sessies over actuele en praktische onderwerpen binnen BIM. Tijdens deze sessies behandelen experts het thema en geven ze antwoord op vragen van deelnemers. De bijeenkomsten zijn concreet en interactief en sluiten af met een borrel voor informeel contact met collega's. Aanmelden voor de sessies kan uiteraard online.

16 april – BIMPraat On Tour: BIM in de cloud

Steeds meer organisaties gebruiken een centrale IT-oplossing voor het beheer van data én applicaties bij het werken in BIM. De BIMPraat On Tour BIM in de cloud van 16 april geeft inzicht in de voordelen van cloudoplossingen bij het werken met data en applicaties in de bouwsector. Deze BIMPraat vindt plaats in Conferentiecentrum BIT-MeetMe in Ede.

Info en aanmelden: BIM in de cloud

14 mei - BIMPraat: BIM-data programmeren en controleren met Dynamo en C#

De BIMPraat van 14 mei gaat over het gebruik van Revit in combinatie met automatisering middels Dynamo en C#. Diverse vragen komen aan de orde, waaronder welke data uit een model kan worden gehaald en hoe die kan worden aangepast. Expert Pascal van den Berg van B+M Den Haag vraagt zich overigens ook hardop af of bedrijven altijd alle data in een model moeten willen hebben. Mooie start voor een interactieve discussie. Deze BIMPraat vindt plaats in Restaurant s Molenaarsbrug in Alphen aan den Rijn.

Info en aanmelden: BIM-data programmeren en controleren

11 juni - BIMPraat: Specificeren en controleren in BIM

De BIMPraat van 11 juni gaat over het specificeren en controleren van bouwdelen in een BIM-model. De BIMPraat wordt géén productshow van software. De nadruk ligt op de probleemstelling van specificeren van klantenwensen en producten en hoe deze vast te leggen. Deze BIMPraat belooft een heel leuke sessie te worden ondanks dat het onderwerp niet het meest 'sexy' is. De sprekers zijn afkomstig van experts van Systhema en IAA architecten. De middag is bij uitstek interessant voor opdrachtgevers en bestekschrijvers want het gesprek zal helder maken hoe nieuwe en innovatieve software die tegenwoordig leverbaar is. Doel hiervan is om het leven in de bouw een stuk eenvoudiger kan maken. Ook deze BIMPraat vindt plaats in Restaurant ’s Molenaarsbrug in Alphen aan den Rijn.

Info en aanmelden: Specificeren en controleren in BIM

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.