Redactie Woensdag 18 maart 2020

thinkproject Benelux IS027001-gecertificeerd

thinkproject is sinds deze maand ook in de Benelux volledig gecertificeerd volgens de norm ISO27001. De certificatie geldt voor de gehele keten van het datacenter, software-producten, de leverancier tot eindklant. Klanten van thinkproject kunnen er dus op rekenen dat bij alle projecten wordt voldaan aan de drie belangrijkste pijlers bij het omgaan met data: security, integriteit en beschikbaarheid.

Gedurende de life cycle van projecten worden grote hoeveelheden data ontwikkeld, verzameld en beheerd. Deze data is voor bedrijven onder meer noodzakelijk om te weten welke afspraken er precies zijn gemaakt over bouwprojecten. Deze gegevens bieden ook een overzicht van de regels en normen op alle levels en uiteraard moeten belangrijke contractuele en juridische stukken goed worden bewaard. Deze data is het hart van bedrijven en die informatie dient dan ook enerzijds goed te worden beveiligd en anderzijds makkelijk beschikbaar te blijven voor projectdeelnemers. En uiteraard moeten bedrijven ervan verzekerd zijn dat mensen integer omgaan met data waar zij toegang toe hebben.

ISO-certificatie

thinkproject kan met de ISO27001-certificatie nu garanderen dat bij alle projecten kan worden voldaan aan de drie pijlers van databeheer. Het gaat om security (hoe veilig is de data?), integriteit (hoe integer gaan mensen om met de data?) en beschikbaarheid (medewerkers hebben altijd en overal toegang tot data op basis van hun inlogrechten). Vooral projectbeheersingsmanagers, IT-managers en managers QAQC vinden dit belangrijk. Zij zien het belang in en zijn verantwoordelijk voor data beschikbaarheid en veiligheid.

Bron: mediacontent.nu

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.