Redactie Dinsdag 24 maart 2020

Esri geeft online inzicht in verspreiding coronavirus

Esri zet zijn technologie in om met kaarten inzichtelijk te maken hoeveel bevestigde corona-besmettingen er zijn per gemeente en per 1.000 inwoners. De tool brengt kwetsbare locaties in kaart en er is een dashboard met de meest up-to-date informatie.

Het dashboard en nog tal van interactieve corona-gerelateerde kaarten zijn te bekijken op de site van Esri. Het dashboard gaat inmiddels viraal op social media. Esri Nederland werkt de informatie bij als de cijfers van het RIVM bekend worden gemaakt. Esri biedt de software en geodata naar eigen zeggen kosteloos aan voor hulpverleners.

Data combineren

Esri heeft een speciale corona-infopagina gemaakt met besmettingen per gemeente en het verloop van het aantal besmettingen. “Wij krijgen daar 300.000 unieke bezoekers per dag op”, zegt Jurgen ten Siethof van Esri Nederland. “Er zijn ook instanties, zoals politie, defensie, hulpdiensten, veiligheidsregio’s en gemeenten, die aankloppen om eigen kaarten te maken door de software en gegevens te combineren met hun eigen data. Als het nodig is leveren wij daar ook mensen bij die helpen met het opbouwen van die kaarten. Daar hebben we nu zes mensen voor vrijgemaakt.”

Bron: BIGnieuws

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.