Redactie Dinsdag 7 april 2020

BIMPraat als webinar vanwege coronavirus

Gezien de impact van het coronavirus in Nederland wordt de BIMPraat van 16 april gehouden als webinar. Alle deelnemers krijgen hierover persoonlijk bericht. Aanmelden kan uiteraard via de site van Het Nationaal BIM Platform. Voor de andere BIMPraat sessies tot de bouwvak worden momenteel aangepaste plannen gemaakt.

De BIMPraat On Tour over BIM in de cloud van 16 april geeft inzicht in de voordelen van cloudoplossingen bij het werken met data en applicaties in de bouwsector. De sprekers in deze sessie gaan niet inhoudelijk in op de functionaliteit van BIM-software maar de nadruk ligt op de voordelen van cloudoplossingen in het BIM-proces en er worden voorbeelden gegeven van klanten die hun BIM-toepassingen in de cloud gebruiken. Ook zullen de sprekers inzicht geven in de toepassingsgebieden van deze oplossingen. Wordt dit per project ingezet waarbij meerdere ketenpartners betrokken zijn óf als oplossing voor het hele bedrijf voor alle BIM-projecten?

Programma

Het programma bestaat uit twee delen. Deel 1 bestaat uit een algemene presentatie van Michiel van Bergen van CSN Groep over BIM in de cloud en diverse cloudoplossingen die naast elkaar worden gezet en de voor- en nadelen per oplossing benoemd. Generieke oplossingen zoals Microsoft Azure, Google en Amazon worden vergeleken met specifieke oplossingen die voor de BIM-markt ontworpen zijn zoals Cloudalize, Designairspace, Frame, BIM Workspace en BIMlink. Als afsluiting van deel 1 zal Roy van der Velden van BIMlink vertellen en laten zien welke voordelen deze oplossing biedt voor klanten. In deel 2 van de webinar gaat Mart Morsinkhof van Linthorst Techniek in op de toepassing en voordelen van werken met BIM Workspace.

Het programma op hoofdlijnen:

14.00 uur: start deel 1 van de webinar

  • Presentatie Michiel van Bergen van CSN - overzicht van diverse cloudoplossingen
  • Presentatie Roy van der Velden van BIMlink - voordelen voor klanten
  • Vragen

15.00 uur: korte pauze

15.05 uur: start deel 2 van de webinar

  • Digitale rondleiding datacenter
  • Praktijkcase Mart Morsinkhof van Linthorst Techniek - toepassing en voordelen van BIM Workspace
  • Vragen

Afrondend een digitale borrel

Informatie en aanmelden: BIMPraat Online: BIM in de cloud

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.