Redactie Vrijdag 3 april 2020

BIM in de cloud steeds relevanter thema

Bouwbedrijven die altijd met de laatste versies van tekeningen en documenten willen werken, moeten rigoureus ‘verclouden’. Dat is de stellige overtuiging van innovatie-directeur Andre Overeem van 4PS. Hij spreekt hierover met Cobouw. “We zullen ons dus over de angst voor updates en opslag in de cloud moeten heenzetten.”

Op elk device in elke uithoek van de bouwplaats de actuele documenten over een bouwproject uit het BIM-model beschikbaar hebben. “Die kant gaat het onherroepelijk op”, zegt Overeem. “Maar dat gaat dus niet vanzelf. Daarvoor moet in de eerste plaats alles rigoureus worden vercloud’ en vervolgens integraal en mobiel worden ontsloten. Dan pas weet je dat iedereen altijd over de laatste documenten beschikt. Zonder angst dat de data en de software niet veilig zijn.”

Het hele artikel staat op Cobouw.

BIMPraat

Het Nationaal BIM Platform organiseert op 16 april een BIMPraat sessie over het onderwerp ‘BIM in de cloud’. In verband het coronavirus wordt de sessie als webinar georganiseerd. De sprekers zullen op 16 april niet inhoudelijk ingegaan op de functionaliteit van allerlei BIM-software maar ze geven wel voorbeelden gegeven van bedrijven die hun BIM-toepassingen in de cloud gebruiken. De nadruk zal dus liggen op de voordelen van deze oplossingen voor het BIM-proces. Reductie van faalkosten en kortere doorlooptijden zijn daarbij belangrijke thema's.

Informatie en aanmelden: BIMPraat - BIM in de cloud

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.