Redactie Dinsdag 14 april 2020

Online BIMPraat niet in Zoom maar in Teams

De BIMPraat van 16 april over BIM in de cloud wordt in verband met de maatregelen van het RIVM online gehouden. Dit hebben we vorige week gemeld. We hadden aanvankelijk gekozen voor Zoom als conferencingplatform maar gezien de negatieve publiciteit in de media en mogelijke veiligheidsrisico's van Zoom zetten we de BIMPraat op in Microsoft Teams.

Door Ed den Boer, oprichter Het Nationaal BIM Platform

Het onderwerp van de BIMPraat van aanstaande donderdag is uiteraard onveranderd. De sprekers zullen inzicht geven in de mogelijkheden en voordelen van cloudoplossingen bij het werken met data en applicaties in de bouwsector. Er wordt in deze sessie niet inhoudelijk ingegaan op de functionaliteit van BIM-software maar de nadruk ligt op de voordelen van cloudoplossingen in het BIM-proces en er worden voorbeelden gegeven van klanten die hun BIM-toepassingen in de cloud gebruiken. Ook zullen de sprekers inzicht geven in de toepassingsgebieden van deze oplossingen.

Twee delen

Het programma bestaat uit twee delen. Deel 1 bestaat uit een algemene presentatie van Michiel van Bergen van CSN Groep over BIM in de cloud en diverse cloudoplossingen die naast elkaar worden gezet en de voor- en nadelen per oplossing benoemd. Generieke oplossingen zoals Microsoft Azure, Google en Amazon worden vergeleken met specifieke oplossingen die voor de BIM-markt ontworpen zijn zoals Cloudalize, Designairspace, Frame, BIM Workspace en BIMlink. Vervolgens zal Roy van der Velden van BIMlink vertellen en laten zien welke voordelen deze oplossing biedt voor klanten. In deel 2 gaat Mart Morsinkhof van Linthorst Techniek in op de toepassing en voordelen van werken met BIM Workspace.

Programma

Het programma op hoofdlijnen:

14.00 uur: start deel 1 van de webinar

  • Presentatie Michiel van Bergen van CSN - overzicht van diverse cloudoplossingen
  • Vragen
  • Presentatie Roy van der Velden van BIMlink - voordelen voor klanten
  • Vragen

15.00 uur: korte pauze

15.05 uur: start deel 2 van de webinar

  • Digitale rondleiding datacenter
  • Praktijkcase Mart Morsinkhof van Linthorst Techniek - toepassing en voordelen van BIM Workspace
  • Vragen

De eindtijd is niet definitief vastgesteld maar die schatten we op ongeveer 16.30 uur. Alles hangt uiteraard af van het verloop van deze BIMPraat.

Persoonlijke uitnodiging

Alle deelnemers krijgen persoonlijk bericht en een uitnodiging vanuit Microsoft Teams. Aanmelden kan nog tot woensdagmiddag via de site van Het Nationaal BIM Platform. Voor de andere BIMPraat sessies tot de bouwvak worden vergelijkbare aangepaste plannen gemaakt.

Informatie en aanmeldenBIMPraat Online: BIM in de cloud

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.