Redactie Dinsdag 21 april 2020

BIMPraat op 14 mei over BIM-data programmeren

Voor veel bedrijven kan het saai en tijdrovend zijn om te zorgen voor consistente en eenduidige modellen. Met Dynamo of C# wordt het echter een leuke klus die de eentonige, tijdrovende en vaak ook veel terugkerende handelingen kan automatiseren. In de online BIMPraat van 14 mei spreekt expert Pascal van den Berg van B+M Den Haag over dit onderwerp. Aanmelden kan uiteraard via de website van Het Nationaal BIM Platform.

Deze BIMPraat gaat over het gebruik van Revit in combinatie met automatisering middels Dynamo en C#. Diverse vragen komen dan aan de orde waaronder welke data uit een model kan worden gehaald en hoe die kan worden aangepast.

Een van de resultaten van de BIMPraat van 14 mei met de titel ‘BIM-data programmeren en controleren met Dynamo en C#’ is volgens Van den Berg om ervoor te zorgen dat modelleurs in de toekomst modellen gaan maken met meer plezier en minder hoofdpijn. “Dynamo en C# kunnen daarvoor zorgen”, zegt Van den Berg. “Deze oplossingen werken erg goed bij zowel het opslaan van families, het maken van modellen als het ophalen en aanpassen van data en het terugschieten ervan in het model. Alles is belangrijk voor een goed en consistent model. Niet alleen voor onszelf maar ook voor de mensen die na of met ons met het model moeten werken.”

Interactieve discussie

Van den Berg is als aankomend BIM-manager werkzaam bij B+M Den Haag en hij is zeer geïnteresseerd in automatisering in de bouwsector waaronder in combinatie met Revit. Tijdens deze BIMPraat zal hij uitleggen hoe Dynamo of C# ervoor kunnen zorgen dat de bouwsector in de toekomst kan beschikken over kwalitatief betere modellen. Hij vraagt zich overigens ook hardop af of bedrijven altijd alle data wel in een model moeten willen hebben. Kortom, een mooie start voor een interactieve discussie.

Programma

Tijdens deze online BIMPraat komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • waarom is automatisering relevant voor de bouwsector?
  • het belang van consistentie in modellen en het kunnen waarborgen ervan
  • waar lopen we momenteel tegen aan?
  • samen kijken of we een script kunnen maken op basis van input van deelnemers
  • demo van enkele scripts

Deze BIMPraat wordt vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus als online BIMPraat in Microsoft Teams georganiseerd.

Informatie en aanmelden: BIM-data programmeren en controleren met Dynamo en C#

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.