Redactie Woensdag 6 mei 2020

BIMPraat over werken met Dynamo en C# op 14 mei heeft nog plek

Het Nationaal BIM Platform organiseert volgende week donderdag 14 mei een BIMPraat over het gebruik van Revit in combinatie met automatisering middels Dynamo en C#. Deze meeting is online plaats met de videoconferencing van Microsoft Teams. De BIMPraat is zo toch interactief en kunnen deelnemers hun vragen stellen aan expert Pascal van den Berg van B+M Den Haag. Aanmelden kan uiteraard via de website.

Deze BIMPraat met de titel ‘BIM-data programmeren en controleren met Dynamo en C#’ gaat onder andere over welke data uit een model kan worden gehaald en hoe die kan worden aangepast. Voor veel bedrijven kan het immers tijdrovend zijn om te zorgen voor consistente en eenduidige modellen. Dynamo of C# kunnen dit eentonige, tijdrovende werk met veel terugkerende handelingen automatiseren en wordt zelfs een leuke klus, weet Van den Berg. In de online BIMPraat van 14 mei spreekt hij over dit onderwerp en laat hij demo's zien van hoe dit werkt.

Resultaten

Een van de resultaten van de BIMPraat van 14 mei is volgens Van den Berg ervoor te zorgen dat modelleurs in de toekomst met meer plezier en minder hoofdpijn modellen gaan maken. “Dynamo en C# kunnen daarvoor zorgen”, zegt Van den Berg. “Deze oplossingen werken erg goed bij diverse klanten. Ze kunnen nu eenvoudiger families opslaan, modellen maken maar ook data ophalen en aanpassen en terugschieten in het model. Dit is belangrijk voor een goed en consistent model. Niet alleen voor onszelf maar ook voor de mensen die na of met ons met het model moeten werken.”

Interactieve discussie

Van den Berg werkt als aankomend BIM-manager bij B+M Den Haag en hij is zeer geïnteresseerd in automatisering in de bouwsector en heeft veel ervaring met Revit. Tijdens de BIMPraat legt hij ook uitl hoe Dynamo of C# ervoor kunnen zorgen dat de bouwsector in de toekomst beschikt over kwalitatief betere modellen. Hij vraagt zich overigens ook hardop af of bedrijven altijd alle data wel in een model moeten willen hebben. Kortom, een mooie start voor een interactieve discussie.

Programma

Tijdens deze online BIMPraat komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • waarom is automatisering relevant voor de bouwsector?
  • het belang van consistentie in modellen en het kunnen waarborgen ervan
  • waar lopen we momenteel tegen aan?
  • samen kijken of we een script kunnen maken op basis van input van deelnemers
  • demo van enkele scripts

Informatie en aanmeldenBIM-data programmeren en controleren met Dynamo en C#


Deze BIMPraat wordt vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus als online BIMPraat in Microsoft Teams georganiseerd.

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.