Redactie Woensdag 13 mei 2020

Hoe kunstmatige intelligentie de efficiëntie van BIM verbetert

Sinds BIM in gebruik is genomen, is het bouwproces veel gestroomlijnder en efficiënter geworden. Hierdoor is geld en tijd bespaard en de communicatie tussen teams verbeterd. In dit artikel op BIMToday is gekeken naar de verschillende manieren waarop AI begint met het verbeteren van Building Information Modeling-systemen en hoe dit de manier verandert hoe de bouw in de toekomst zal werken.

Hoewel het de bouw enige tijd heeft gekost om de nieuwe technologie te omarmen, heeft BIM bewezen dat technologie, indien correct toegepast, enorm nuttig kan zijn voor het verbeteren van de productiviteit in industrieën zoals de bouw.

Het effect van BIM op bouwprocessen gaat veel verder dan 3D-modellering en gebouwontwerp. BIM-systemen dragen nu bij aan elke fase van alles in het bouwproces, van ontwerp, productie en projectbeheer tot oplevering zodra een project is voltooid.

De vraag is: hoe blijven we de bouwsector verbeteren zoals BIM dat doet? De bouwsector staat momenteel onder flinke druk, met een snel stijgende vraag naar meer woningen en infrastructuur. Het antwoord zou kunnen liggen in kunstmatige intelligentie. Hoewel BIM ons een heel eind heeft geholpen op het gebied van bouwprocessen, zou kunstmatige intelligentie dit verder kunnen pushen, door machine learning te gebruiken om de efficiëntie verder te verbeteren.

Lees verder via onderstaande link.

Bron: BIMToday

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.