Redactie Donderdag 14 mei 2020

Versie 12 van SharkCAD en ViaCAD beschikbaar

SharkCAD en ViaCAD hebben een nieuwe versie gekregen. Versie 12 is per direct officieel verkrijgbaar. De software is nog krachtiger geworden, om elk gewenst ontwerp te kunnen realiseren. Van productontwerp tot architectuur en van mechanisch ontwerp tot elektrische schema's.

Nieuwe Functies

 • Powerpack ingesloten in SharkCAD (Pro): De populaire PowerPack 3D printing add-on is nu onderdeel van SharkCAD en SharkCAD Pro. Hiermee krijgen gebruikers de beschikking over een collectie van 70+ nieuwe tools, zoals reparatietools (bv. gaten in het model), modelleertools (denk aan supports) en algemene hulpmiddelen die de productiviteit verhogen en de ontwerpen geschikt maken voor 3D printing.
 • Mesh Booleaanse bewerkingen: Met booleaanse bewerkingen op meshes kunnen gebruikers geïmporteerde geometrie uit bijvoorbeeld een scan in de formaten STL, OBJ, 3DS en SketchUp eenvoudig combineren met uw bestaande solids. Handig zijn het samenvoegen, aftrekken of overlappen van objecten.
 • Vouwen (Indrukken, Opleggen, Graveren): De nieuwe Vouw-tool vouwt moeiteloos tekst of vlakke oppervlakken rondom 3D solids. Het resultaat is perfect te gebruiken voor een indrukking of uitstulping aan bestaande vormen. Handig voor logo’s en andere figuren.
 • Bewaar Lagen bij Aanzicht: Het Save Layers with View commando onthoudt welke lagen zichtbaar zijn op elke bewaarde View.
 • Import PDF & AI (Adobe Illustrator): Gebruikers kunnen nu direct PDF en AI-bestanden openen, afkomstig uit o.a. Adobe Illustrator. Als het bestand vectordata bevat, kunt u er direct mee verder werken.
 • Spotlight PhotoRender: Deze nieuwe tool werpt een zachte schaduw direct onder een groep objecten. Dit kunnen gebruikers als alternatief gebruiken voor de standaard PhotoRender methode die een parallelle lichtbron gebruikt.
 • Verbeterde Toleranties voor Hoekmaten: Toleranties in hoekmaten worden nu direct aangepast als gebruikers de invoer wijzigen.
 • Toon/Verberg Solidvlakken: Het is nu mogelijk om een los vlak van een gesloten solid te verbergen zodat gebruikers eenvoudiger inzicht krijgen in de opbouw van een 3D-model.
 • Mesh Splitsen: Gebruikers kunnen nu een Mesh opdelen in twee delen d.m.v. een snijvlak. Deze functie is erg handig als gebruikers met mesh-objecten werken, zeker in combinatie met 3D-printing.
 • Nieuw & Verbeterde Import / Export: Collada DAE, AutoCAD DWG/DXF en SketchUp 2019 SKP
 • Gewicht en Volume Rapporteren: Of gebruikers nu vliegtuigen, auto’s of een picknickbank ontwerpen, het gewicht van een ontwerp is altijd een belangrijke parameter. V12 introduceert een nieuw Stuklijstattribuut: Gewicht. Hiermee kunnen gebruikers nu het (opgetelde) gewicht eenvoudig rapporteren in een tabel.

Proeflicentie aanvragen

ViaCAD en SharkCAD versie 12 zijn als download via de website van Design8 verkrijgbaar:

SharkCAD downloads

ViaCAD downloads

Aanschaffen

Wie overtuigd is van de mogelijkheden, kan een (upgrade) licentie voor ViaCAD of SharkCAD versie 12 aanschaffen via de webshop:

SharkCAD aanschaffen

ViaCAD aanschaffen

Bron: Design8

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.