Redactie Dinsdag 19 mei 2020

Houtbouw: Geen reden om het niet te doen

Er is eigenlijk geen goede reden dat er in Nederland relatief weinig huizen en andere gebouwen in hout worden gebouwd. Dat stelt de redactie van de website Bouwwereld. Volgens hen zijn er wel veel goede redenen om wel aan houtbouw te doen. Dat is de conclusie van het webinar van 14 mei, dat door 1.306 mensen live is bekeken.

Precies 2.098 mensen schreven zich vooraf in om het gratis expertwebinar van Het Houtblad, ‘Bouwen met hout, hoe doe je dat?’, live te bekijken. 1.306 deden dat daadwerkelijk. Ze stelden meer dan 450 vragen aan het moderatieteam, dat er dan ook de handen aan vol had. Het webinar staat nog steeds online en kan bekeken worden via deze link.

Heel veel kennis is beschikbaar

Als er iets duidelijk bleek in de één uur durende sessie, dan is het dat bouwen met hout gewoon kan, niet duurder hoeft te zijn dan bouwen met staal, beton of kalkzandsteen en dat er geen nieuwe kennis nodig is, aldus Bouwwereld. Normen, voorschriften, bouwdetails, sterkteberekeningen, materiaalkennis, het is allemaal beschikbaar. Alleen lijken veel mensen dat niet te weten.

Lees de rest van het opiniestuk over houtbouw op de website van Bouwwereld, bereikbaar via onderstaande link.

Bron: Bouwwereld

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.