Redactie Dinsdag 19 mei 2020

BIMPraat over specificeren en controleren in BIM op 18 juni

De BIMPraat van 18 juni gaat over het specificeren en controleren van objecten in een BIM-model. De online BIMPraat wordt nadrukkelijk géén productshow van software. De nadruk ligt op de uitdaging van het specificeren van klantenwensen en producten en hoe deze vast te leggen.

Deze BIMPraat belooft een heel leuke sessie te worden ondanks dat het onderwerp misschien niet het meest 'sexy' is. De sprekers zijn afkomstig van experts van Systhema en IAA architecten. De middag is bij uitstek interessant voor opdrachtgevers en bestekschrijvers want het gesprek zal helder maken hoe nieuwe en innovatieve software die tegenwoordig leverbaar is. Doel hiervan is om het leven in de bouw een stuk eenvoudiger kan maken.

Programma

Het programma bestaat op hoofdlijnen uit de volgende onderwerpen:

  • Bouwkundig specificeren van bijvoorbeeld STABU2 op basis van een 3D-model
  • Specificeren van producten in bestekken met S-Bestek
  • Bouwkundige specificaties koppelen aan objecten in BIM, inclusief voorbeelden van klanten en producten
  • Specificaties koppelen aan ruimtes via IFC (IFC-SPACE)
  • Klantencase geschetst door IAA Architecten
  • Hoe kun je alles ontsluiten op één platform?

Over de sprekers

Paul Buchter is directeur van Systhema Informatietechnologie dat ontwikkelaar is van S-Bestek dat het mogelijk maakt om online bestekken te delen met andere bestekschrijvers. S-Bestek is de eerste op STABU Bouwbreed gebaseerde online besteksoftware voor de burger- en utiliteitsbouw. S-Bestek ondersteunt naast Bouwbreed-Werksoorten, Bouwbreed-Bouwsystemen & Installaties, Bouwbreed-NL/SfB, UAV 2012 en de bestaande Stabu2 systematiek.

Koert Schonewille is bestekschrijver en kwaliteitscoördinator bij full-service architectenbureau IAA Architecten, gevestigd in Enschede en Amsterdam. Hij maakt technische en functionele specificaties voor voorlopige, definitieve en technische ontwerpen. Hierbij kan het ontwerp traditioneel op werksoort worden beschreven, maar ook op elementniveau in aansluiting op het 3D-BIM-model.

Informatie en aanmelden

Deze BIMPraat wordt vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus via de videoconferencing van Microsoft Teams georganiseerd. Aanmelden kan uiteraard via de website van Het Nationaal BIM Platform

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.