Redactie Donderdag 11 juni 2020

Lezing houtconstructies in architectuur (online)

ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert op 23 juni een digitale lezing over houtconstructies in architectuur. Kathrin Hanf van SeARCH Architecture and Urban Planning laat zien hoe gebouwen met hout ontworpen en gebouwd kunnen worden.

De online lezing wordt aangeboden door ArchitectuurPunt in samenwerking met de bibliotheek en de gemeente Zoetermeer. Na aanmelding ontvangen deelnemers een bevestiging met uitleg en een link voor deelname. De lezing begint op 23 juni om 19.00 uur tot 20.30.

Hotel Jakarta Amsterdam

SeARCH ontwierp het bijzondere Hotel Jakarta in Amsterdam. De 30 meter hoge constructie en de afwerking is grotendeels van hout. Ook maakten zij scholen die bestaan uit innovatieve geprefabriceerde houten modules, waardoor het gebouw in heel korte tijd gebouwd kan worden.

Houten woningen Zoetermeer

In Zoetermeer werden rond 1980 al een aantal interessante houten woningen gebouwd. Bijvoorbeeld in de wijk Seghwaert de houtskeletbouw woningen aan het Wingerdpark. Voorafgaand aan het verhaal van Kathrin Hanf worden een paar karakteristieke voorbeelden getoond.

Bron: Architectuur

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.