Redactie Woensdag 24 juni 2020

thinkproject levert BIM voor ’s werelds langste tunnel

thinkproject gaat de BIM-software leveren voor de bouw van de Fehmarnbelt-tunnel. 's Werelds grootste weg- en spoortunnel van het Deense Femern A/S kiest voor thinkproject als partner voor dit project omdat het bedrijf een ​​complete SaaS BIM-oplossing aanbiedt.

De tunnel van 18 kilometer wordt een belangrijk onderdeel van het Europese transportnetwerk. De totale bouw is begroot op 6,9 miljard euro. De Fehmarnbelt-tunnel komt volledig onder water te liggen en zal naar verwachting in 2028 worden geopend. De tunnel is een aanzienlijke vooruitgang in de transportinfrastructuur van Europa en biedt een veel snellere verbinding tussen Kopenhagen en Hamburg, waardoor de reistijd met 1-2 uur wordt verkort. Deze verbeterde verbinding tussen Duitsland en Denemarken creëert nieuwe mogelijkheden voor vrachtvervoer, vergroot de grensoverschrijdende integratie van de arbeidsmarkt en verbetert het algemene reizen tussen Scandinavië en Centraal-Europa.

Volledig aanbod aan oplossingen

thinkproject heeft het BIM-softwarecontract voor het project van Femern A/S te danken aan het volledige aanbod van oplossingen van het bedrijf en de 20 jaar ervaring met bouwintelligentie.Femern A/S is een Deens planningsbedrijf dat de Fehmarnbelt-tunnel voorbereidt over de Oostzee tussen het Deense eiland Lolland en het Duitse eiland Fehmarn.

De oplossingen van thinkproject verbeteren de samenwerking tussen projectdeelnemers door op een eenvoudige manier toegang te verlenen tot de modelinformatie. Het BIM-platform van thinkproject biedt een zeer geavanceerde en veilige SaaS-oplossing en past perfect bij de projecteisen. "We zijn verheugd dat we onze expertise als wereldleider op het gebied van bouwintelligentie en ervaring op het gebied van digitale oplossingen kunnen inzetten in zo'n belangrijk infrastructuurproject in het Europese transportnetwerk”, aldus CEO Gareth Burton van thinkproject.

BIM in hele fase bouwproces

De BIM-oplossing van thinkproject ondersteunt het Fehmarnbelt-tunnelproject tijdens elke fase van het bouwproces. Van BIM- en CAD-beheer tot workflow- en auditondersteuning. “Samenwerken in BIM is essentieel voor het beheer van een groot project zoals de Fehmarnbelt-tunnel”, zegt plaatsvervangend technisch directeur Kim Smedegaard Andersen van Femern A/S. “We kijken er erg naar uit om met thinkproject te werken en de voordelen van BIM in dit megaproject te implementeren.”

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.