Redactie Dinsdag 30 juni 2020

Brink introduceert VR-applicatie Vrex in Nederland en België

Brink Software brengt de VR-applicatie Vrex naar Nederland en Vlaanderen in samenwerking met de Noorse Virtual Reality-specialist Vixel, aldus beide bedrijven. Vrex is geschikt voor het beoordelen van BIM-modellen in een VR-omgeving en bevordert samenwerken in bouwsector. Vrex integeert met alle open BIM-platformen, waaronder Bimsync van Brink Software.

Brink Software is gespecialiseerd in het leveren van de Ibis-oplossingen voor eenvoudiger en efficiënter samenwerken in de bouw, infra en vastgoed. Het bedrijf biedt klanten en projectteams nu dus de mogelijkheid om BIM-modellen op ware grootte in VR te bekijken met Vrex. Het doel is eenvoudiger ontwerpcontroles uit te voeren en issues op te lossen die in het Open BCF zijn vastgelegd. Alle opgeloste issues worden automatisch weer terug gesynchroniseerd naar het gebruikte BIM-platform.

BIM-gebruik vereenvoudigen

Bimsync vereenvoudigt commercieel manager Sjoerd Wiersma van Brink Software het gebruik van BIM op kantoor en op de bouwplaats. “Vrex breidt het gebruiksgemak van BIMmen verder uit door klanten in staat te stellen een BIM in VR te bespreken en issues in het open BCF-formaat te registreren om samen op te lossen. Vrex is voor onze BIM-klanten een waardevolle aanvulling op Bimsync”, aldus Wiersma.

Toegang tot Nederlandstalige markt

Vixel is verheugd over de samenwerking met Brink Software, aldus CEO zegt Rune Vandli. “De professionele aanpak en decennialange ervaring van het bedrijf in de AEC-sector bieden Vixel interessante kansen en een sterke uitgangspositie om toegang te krijgen tot de Nederlandstalige markt”, aldus Vandli.

Brink Software is het lokale aanspreekpunt voor alle Nederlandse en Vlaamse klanten van Vrex. Zij kunnen de cloud VR-oplossing leveren, technisch ondersteunen en indien gewenst ook een gebruikerstraining verzorgen.

Bron: Vixel

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.