Redactie Vrijdag 10 juli 2020

Graphisoft, RISA en SCIA komen met baanbrekende BIM-workflows

De merken Graphisoft, RISA en SCIA van Nemetschek Group hebben een naar eigen zeggen baanbrekende BIM-workflow aangekondigd. Deze resulteert in beter afgestemde projectteams die gebouwen van hogere kwaliteit opleveren, aldus het bedrijf.

De oplossing verenigt architecten en ingenieurs in een gedeelde BIMcloud-omgeving om Integrated Design te leveren aan gebruikers van Archicad 24, SCIA Engineer en RISA-3D. Daarnaast sluiten OPEN BIM-workflows aan op het bredere projectteam. Naadloze workflows en de transparantie van het gedeelde model zorgen voor vertrouwen bij teamleden en elimineren dubbele modellen en overbodig werk tussen architecten en constructeurs.

EEN gebouw

Projectteams leveren betere gebouwen en vergroten hun concurrentievoordeel dankzij een geïntegreerde oplossing die architecten en ingenieurs in staat stelt om naadloos samen te werken en zich te informeren over het ontwerp en elkaars beslissingen. Volledige afstemming op de vereisten, beperkingen en kansen tussen disciplines tijdens het ontwerp- en engineeringproces leidt tot betere ontwerpbeslissingen. "Architecten en ingenieurs die in realtime samenwerken aan een gedeeld model, leiden tot geïnformeerde besluitvorming en uiteindelijk tot betere gebouwen", aldus CEO Huw Roberts van Graphisoft.

EEN team

Integrated Design zorgt voor een hogere productiviteit door efficiënte samenwerking dankzij naadloze en transparante gedeelde informatie tussen architecten en ingenieurs. Realtime meldingen en duidelijke visualisatie van relevante veranderingen in een geavanceerde samenwerkingsomgeving bouwen vertrouwen op en leiden tot nauwkeurige en snelle beslissingen, zelfs wanneer teamleden op afstand werken. "Integrated Design stelt ingenieurs in staat gebruik te maken van door de architect gecreëerde modelinformatie om een meer naadloze workflow te creëren, terwijl de duplicatie die typisch is voor het huidige ontwerpproces tot een minimum wordt beperkt", aldus CEO Amber Freund van RISA Tech.

EEN model

Projectteamleden besparen tijd, voorkomen fouten en minimaliseren het risico op informatieverlies dankzij een efficiënt gedeeld model en ontwerpervaring tussen architecten en ingenieurs - gebouwd volgens OPEN BIM-normen. Een geïntegreerd ontwerp verbetert de prestaties en vergroot het vertrouwen van teamleden door gedeelde en uniforme gegevens die een duidelijke, gedeelde informatiebron vormen. "Ingenieurs hebben lang geprofiteerd van de robuuste workflows van SCIA - deze geïntegreerde benadering tilt connectiviteit naar een geheel nieuw niveau", aldus CEO Hilde Sevens van SCIA.

Een naadloze, geïntegreerde ervaring met het ontwerpen en modelleren in Archicad, gedetailleerde technische analyse in SCIA Engineer en RISA-3D, en robuuste samenwerking tussen het team via BIMcloud biedt:

  • Verwijdering van overtollige modellen
  • Verwijdering van structurele en architectonische coördinatiefouten
  • Bouwklare constructief correcte modellen
  • Betere bouwontwerpen bereikt in een aanzienlijk kortere tijd

"Nu kunnen architecten en ingenieurs samen in hetzelfde 3D-model werken - onze balken zijn hun balken; hun muren zijn onze muren. Door in realtime samen te werken, wordt alles zoveel duidelijker, sneller en efficiënter", zegt Jake Timmons van Riverstone Structural Concepts.

Kijk hier voor meer informatie over Integrated Design.

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.