Redactie Woensdag 12 augustus 2020

SketchUp 2020.2 update beschikbaar

SketchUp versie 2020.2 is vanaf heden beschikbaar. De nieuwe update beschikt over een aantal opgepoetste functies die zorgen voor een soepelere workflow.

De tweede grote Maintenance Release van SketchUp Pro 2020 bevat, naast diverse prestatie- en stabiliteitsverbeteringen, ook enkele nieuwe en verbeterde functies:

  • Controle over inferenties van de Line tool Inferenties zorgen ervoor dat gebruikers handig in SketchUp kunnen werken, maar ze zitten ook wel eens in de weg bij bijvoorbeeld details of het overtrekken van afbeeldingen. Daarom kunnen gebruikers nu bij de Line tool de ALT-toets op Windows / CMD-toets op macOS gebruiken om de inferenties aan / uit te zetten.
  • Weld Edges 'Weld Edges' is toegevoegd aan SketchUp's native tools. Dit betekent dat randen en bogen kunnen worden samengevoegd tot een enkele polylijn zonder een extensie te installeren. Als gebruikers randen en bogen willen samenvoegen, doen zij dit met de rechtermuisknop en selecteren vervolgens ‘Weld Edges’.
  • LayOut: Bepaal lijnbreedte, -kleur en -patroon per tag Het aanmaken van diverse scènes en het opeenstapelen van viewports is niet meer nodig om indrukwekkende 2D tekeningen te maken. De lijnstijl van SketchUp tags is nu in LayOut te bepalen. Gebruikers kunnen hierbij de lijnbreedte, de kleur, het patroon en de schaal van de strepen in één simpele viewport.
  • LayOut: Soepeler werken in grotere documenten Goede LayOut documenten zijn een samenstelling van viewports, afbeeldingen, vectorafbeeldingen en labels. Hierdoor wordt het werken aan selecties langzamer. Om grotere bestanden te helpen versnellen, geeft LayOut nu een voorvertoning van deze transformaties in plaats van ze in real-time te tekenen terwijl gebruikers met een selectie werken. Wanneer gebruikers een bewerking voor verplaatsen, kopiëren of schalen hebben voltooid, tekent LayOut vervolgens de actie opnieuw. Dit is een subtiele verandering, maar het brengt een nieuw gevoel en veel meer efficiëntie in LayOut.

Klik hier om naar de downloadsectie op sketchup.nl te gaan en deze update te downloaden. Voor huidige gebruikers van SketchUp Pro 2020 is deze update geheel gratis. Gebruikers van een oudere versie van SketchUp Pro vragen hun reseller naar de upgrade-mogelijkheden.

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.