Redactie Donderdag 13 augustus 2020

BAM en PGGM in gesprek over uitbreiding pps-samenwerking

Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en Koninklijke BAM Groep bespreken de uitbreiding van de huidige samenwerking tussen PGGM en BAM PPP. Partijen beogen om de succesvolle activiteiten voort te zetten en onderzoeken mogelijkheden om hun samenwerking uit te breiden naar landen buiten de Europese thuismarkten van BAM, om zo te kunnen profiteren van de groei van de wereldwijde pps-markt.

Deze uitbreiding van de samenwerking zal de capaciteiten van BAM als ervaren ontwikkelaar en manager van pps-concessies en de deskundigheid en investeringscapaciteit van PGGM als grote lange-termijninvesteerder blijven combineren en nog verder kunnen benutten. Partijen streven ernaar om de gesprekken in de tweede helft van dit jaar af te ronden.

PGGM vergroot belang

Een eerste stap in de uitbreiding van het partnerschap is op 30 juni 2020 gezet, toen PGGM haar belang heeft vergroot in 21 projecten die op dit moment onderdeel zijn van de BAM PPP-PGGM joint venture (van 80 procent naar 90 procent). Deze uitbreiding biedt PGGM een directe mogelijkheid om haar investeringsvolume uit te breiden en voor BAM om waarde te realiseren uit de bestaande investeringsportefeuille van BAM PPP. Deze transactie zal een positief effect hebben op het gecorrigeerd resultaat van BAM vóór belastingen in de eerste helft van het jaar van circa 14 miljoen euro, waarmee al rekening is gehouden in het handelsbericht van BAM van 2 juli 2020.

Succesvol partnerschap

In 2011 vormden PGGM en BAM een joint venture, BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie U.A., om zich gezamenlijk te richten op pps-investeringen in de thuismarkten van BAM. Sindsdien is deze joint venture zeer succesvol geweest met de groei van de portfolio.

“We zien aankomen dat als gevolg van dit succes  het huidige investeringskapitaal van de joint venture binnenkort volledig zal zijn besteed. Zowel PGGM als BAM hebben belangstelling om de samenwerking verder uit te bouwen”, zegt Head of Infrastructure Erik van de Brake van PGGM. “Door gebruik te maken van de synergiën, ervaring, deskundigheid en wereldwijde netwerken van beide organisaties vormen PGGM en BAM een unieke combinatie, met de capaciteiten om de uitstekende track record te continueren en onze gezamenlijke groeiambities waar te maken.”

Bron: BAM

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.