Redactie Donderdag 10 september 2020

Urban Adaptation Competition voor architecten

De Urban Adaptation Competition daagt architecten en studenten wereldwijd uit om een manier te vinden om veelzijdige gebouwen te realiseren die aangepast kunnen worden aan de veranderende behoeften van de stadsbewoners. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Metsä Group, de Aalto-universiteit en het Finse Ministerie van Milieu. De deelnemers wordt gevraagd een centraal gelegen onbebouwd perceel in een stedelijk gebied te selecteren.

Vervolgens moet een plan worden ontwikkeld voor een innovatief modulair houten ontwerp voor een openbaar gebouw of een bouwsysteem dat eenvoudig aangepast kan worden aan de veranderende behoeften van de wijk. De ontwerpen moeten voldoen aan visuele en functionele criteria en daarnaast (1.) aanpasbaarheid, (2.) modulariteit en (3.) duurzaamheid laten zien.

De deadline voor deelname is 31 december 2020, 24:00 CET. Vooraf registreren is niet nodig.

De winnaar ontvangt 15.000 euro en de tweede prijs bedraagt 5.000 euro.

De winnaars worden in februari 2021 bekendgemaakt.

De jury

De juryleden zijn Andrew Scott, professor Architecture and Urbanism aan het Massachusetts Institute of Technology, Rahel Belatchew, hoofdarchitect en oprichter van Belatchew Arkitekter, Zweden en Minna Riska, architect en partner bij MDH Arkitekter, Noorwegen.

“Technische houtproducten maken een efficiënte en milieuvriendelijke manier van bouwen mogelijk. Ik kijk uit naar innovatieve ontwerpen die rekening houden met de totale levenscyclus”, zegt CEO en President Ilkka Hämälä van de Metsä Group.

“Een houten draagconstructie is eenvoudig aan diverse situaties aan te passen. Hout is flexibel: het is een gemakkelijk materiaal om mee te bouwen, maar ook om te demonteren en opnieuw te gebruiken”, zegt Rahel Belatchew, een Zweedse architect en jurylid van de wedstrijd.

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd naar onderstaande link.

Bron: Urban Adaption Competition

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.