Redactie Dinsdag 15 september 2020

Slim, digitaal 3D-model toont calamiteiten in steden in één oogopslag

Een digitaal 3D-model dat alle verzamelde gegevens in steden combineert op één gemeenschappelijk platform; dat is het resultaat van PS-CRIMSON. Dit ITEA-project is een samenwerking van zes academische en industriële partners uit Nederland en Canada is vorige week bekroond. Met dit platform kunnen de openbare veiligheid en rampenbeheersing worden verbeterd, blijkt uit pilotprojecten in Eindhoven en Vancouver.

Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben AI-beeldtechnologie ontwikkeld die de locatie van incidenten kan detecteren op basis van een foto en tevens looproutes van mensen kan volgen met meerdere camera's. PS-CRIMSON is bekroond met de ITEA Award of Excellence in twee categorieën Exploitation en Unique business partnerships.

Steden digitaliseren

Steden digitaliseren tegenwoordig steeds meer diensten, zoals het verzamelen van gegevens voor mobiliteit, veiligheid en communicatie met burgers. Een gebrek aan gemeenschappelijke platforms, toolsets en gescheiden gegevens per afdeling leidt tot versnippering van informatie. Het consortium PS-CRIMSON levert een platform dat dient als één toegangspunt voor stadsvertegenwoordigers. Dit Smart City-platform bespaart hen veel tijd en geld en geeft hen één overzicht van alle gegevens die ze verzamelen, waardoor ze deze kunnen combineren en snel kunnen handelen. De nadruk ligt op de domeinen openbare veiligheid en rampenbeheer, waar de voordelen van het platform buitengewoon belangrijk zijn. De gemeente Eindhoven en Vancouver waren vanaf het begin betrokken bij het ontwerp en de uitvoering.

Lees het hele artikel: TU/e

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.