Redactie Vrijdag 18 september 2020

Floris Alkemade tot 1 september 2021 Rijksbouwmeester

Floris Alkemade blijft op verzoek van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken tot 1 september 2021 aan als Rijksbouwmeester. Alkemade blijft langer aan vanwege een aantal projecten waarbij de continuïteit van belang is, zoals een aantal studies naar woningbouw en verdere concretisering van projecten als Panorama Nederland, Groningen en de renovatie van het Binnenhof.

Tevens biedt deze verlenging ruimte aan een nieuwe rijksbouwmeester om huidige werkzaamheden en verantwoordelijkheden goed over te kunnen dragen. Momenteel wordt de procedure voor het benoemen van een nieuwe rijksbouwmeester afgerond. Naar verwachting zal de voordracht over een aantal weken ter instemming aan de ministerraad worden voorgelegd.

College van Rijksadviseurs

Floris Alkemade is sinds september 2015 Rijksbouwmeester en voorzitter van het College van Rijkadviseurs. De Rijksadviseurs voor de fysieke leefomgeving Berno Strootman en Daan Zandbelt voltooien hun termijn per 1 december 2020. De procedure voor het benoemen van hun opvolgers is in gang gezet.

Bron: Rijksvastgoedbedrijf

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.