Redactie Donderdag 15 oktober 2020

Online webinar ‘BIM for Rail’ van Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV heeft een online webinar BIM for Rail georganiseerd, in samenwerking met SBB, ProRail en het Birmingham Centre for Railway Research and Education. In het webinar kwamen verschillende sprekers aan bod die vertelden over de mogelijkheden van BIM.

“We kunnen in het spoor heel veel leren van andere industrieën, maar die dingen moeten we wel toepasbaar zien te maken in ons eigen werkveld.”, aldus BIM Lead Transport and Planning Daniël Gmelig Meyling van Royal HaskoningDHV.

Het webinar was een vervolg op de tweedaagse sessie over Building Information Modeling van vorig jaar in Amersfoort. Meer dan 70 mensen uit 10 verschillende landen waren aanwezig in het online seminar. “Het idee van dit bootcamp is om verschillende (potentiële) gebruikers van BIM bij elkaar te brengen en van elkaar te laten leren”, zegt Director Rail Asset Management and Digitisation Peter Boom van Royal HaskoningDHV.

In tegenstelling tot de vorige editie was het door corona niet mogelijk een uitgebreid programma met workshops te organiseren, maar toch werd er veel informatie uitgewisseld over hoe BIM van grote toegevoegde waarde kan zijn voor de spoorwereld. BIM Lead Transport and Planning bij RHDHV Daniël Gmelig Meyling modereerde de vragen tijdens het webinar. Volgens hem wordt pas sinds een aantal jaren de toegevoegde waarde van BIM voor projecten in de railinfrastructuur gezien. Ook legt hij uit dat BIM meer is dan alleen een model. “Het is een manier van werken, hoe je alle data en informatie organiseert.”

Lees via onderstaande link verder over het georganiseerde online webinar.

Bron: Spoor Pro

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.