Redactie Dinsdag 8 december 2020

Nieuwbouw Aeres Hogeschool Almere op terrein Floriade

Op het Floriadeterrein in Almere opent najaar 2021 de nieuwbouw van de Aeres hogeschool. Smart WorkPlace schreef een lezenswaardig artikel over hoe Aeres daarbij samenwerkte met HEVO, partner van Smart WorkPlace.

Bjorn Brink is Projectmanager Huisvesting & Beheer bij Aeres. De keuze van Aeres om de nieuwbouw te realiseren op het Floriadeterrein is volgens Brink de perfecte match. “De Floriade, die vanaf 14 april 2022 een half jaar duurt, staat namelijk voor dezelfde thema’s als onze locatie in Almere: voedsel, natuur en stedelijk groen. Daarom is het mooi dat we de school mogen realiseren op een terrein dat na de Floriade 2022 de Floriadewijk gaat worden, met eveneens diezelfde thema’s.”

Opening september 2021

De planning is dat de HBO-nieuwbouw in Almere in september van 2021 opengaat, aan het begin van het schooljaar 2021-2022, en ruim een half jaar voor de start van de Floriade. Tijdens de Floriade is de school gewoon in gebruik, maar wordt een kwart van het gebouw verhuurd aan de Floriade BV, die de ruimte gebruikt om hoogwaardigheidsbekleders en VIP’s te ontvangen.

Extra gelden dankzij Floriade

Brink geeft toe dat Stichting Aeres Groep met de reguliere onderwijsbudgetten – circa 10,4 miljoen euro – nooit het pand in deze vorm had kunnen realiseren. “Doordat we op het Floriadeterrein komen, kwam er echter circa 4,5 miljoen euro aan extra gelden beschikbaar. Enerzijds vanuit provinciale en gemeentelijke subsidie, anderzijds vanuit de verhuur als VIP-gebouw tijdens de Floriade. Omdat we die zekerheden hadden konden we een positieve businesscase voor de HBO-nieuwbouw opstellen met deze hoge ambitie. Vervolgens hebben we een programma van eisen opgesteld, waarvan het functionele deel vooral door Aeres zelf is gedaan en het technisch deel vooral door HEVO is opgesteld.”

Lees de rest van het artikel via onderstaande link verder.

Bron: SWP

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.