Redactie Woensdag 6 januari 2021

Xinaps: Cloudoplossingen voor efficiënter en eenvoudiger bouwproces

​Het cloudplatform van Xinaps voor aannemers en constructeurs helpt bouwfouten voorkomen. Zonder grote investeringen in soft- of hardware is relevante informatie uit het Bouw Informatie Model (BIM) overal beschikbaar. CEO Frank Schuyer van Xinaps legt aan BIMregister uit hoe zijn bedrijf zich met hun cloudplatform richt op de nieuwe generatie in de bouw, die gebruiksgemak en overzicht eist van de hulpmiddelen die het bouwproces vereenvoudigen.

“Het Bouw Informatie Model leent zich voor classificeren, valideren en clash control. Maar daarvoor zijn nu nog verschillende programma’s nodig. Classificeren doe je in een separate tool, coördineren met Navisworks. Onze oplossing  zorgt ervoor dat je direct overzicht krijgt in één omgeving”, zegt Schuyer. Zijn bedrijf ontwikkelt bouwsoftware die helpt om snel de relevante informatie uit Bouw Informatie Modellen naar voren te halen.

Cloudapplicatie Verifi3D

“Een groot deel van het classificeren en valideren gebeurt nog steeds handmatig en kost veel tijd en inspanning. Het uploaden van de gegevens uit het Bouw Informatie Model neemt soms uren in beslag en het handmatig koppelen of samenvoegen van bestanden kan fouten veroorzaken. De door ons ontwikkelde cloudapplicatie Verifi3D, maakt dit werk eenvoudiger door deze processen te automatiseren", aldus Schuyer.

De slimme software van Xinaps zorgt ervoor dat de aannemer, calculator of werkvoorbereider in de cloud beschikt over alle relevante data uit het BIM-model. Een internetconnectie en een browser is voldoende om bij die gegevens te komen. Er hoeft lokaal geen softwareprogramma te draaien.

Lees via onderstaande link het hele interview met Schuyer over het cloudplatform Xinaps.

Bron: BIMregister

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.