Redactie Vrijdag 12 februari 2021

Autodesk vernieuwt cloudaanbod ontwerpteams

Autodesk heeft deze week drie updates uitgebracht om ontwerpteams naar eigen zeggen beter met elkaar te verbinden en de veerkracht te verbeteren. Autodesk Docs is opgenomen in de AEC-collectie, BIM 360 Design heet nu Autodesk BIM Collaborate Pro en Autodesk BIM Collaborate is wereldwijd beschikbaar.

De producten waren al eerder tijdens Autodesk University 2020 aangekondigd en zijn nu dus beschikbaar. De updates geven ontwerpers toegang tot het Autodesk Construction Cloud-platform met mogelijkheden die zijn afgestemd op diverse behoeften en workflows. In het kielzog van de eisen waarmee klanten volgens Autodesk afgelopen jaar zijn geconfronteerd - en nog steeds worden geconfronteerd – ondersteunt Autodesk hun digitale transformatie door hen toegang te bieden tot onbeperkte cloudopslag in Autodesk Docs, de gegevensomgeving in de cloud.

Autodesk Docs toevoegen aan de AEC-collectie helpt klanten volgens Autodesk op hun weg naar digitalisering, waardoor het gemakkelijk wordt om onbeperkt gegevens op één platform op te slaan en de beoordeling van ontwerpen en projectanalyses mogelijk te maken voor de meest gebruikte bestandstypen. Deze update maakt het voor teams eenvoudiger om vanaf de start van een project te werken met één enkele bron van waarheid. Dit biedt meer geïntegreerde workflows en verbonden gegevens gedurende de levenscyclus van het project. Met Autodesk Docs kunnen teams projecten direct informatie delen waardoor een naadloze informatiestroom van ontwerp tot constructie mogelijk maakt,.

Collaborate Pro

Voor degenen die volledige toegang willen tot verbonden ontwerpoplossingen, bieden Autodesk nu ook BIM Collaborate Pro. Dit komt voort uit BIM 360 Design en voegt de modules Model Coordination en Insight toe en verbindt de collaboration tools van Revit Cloud Worksharing, Collaboration for Civil 3D en Collaboration for Plant 3D met workflows zoals clash-detectie op zowel BIM 360 als het platform Autodesk Construction Cloud. Met BIM Collaborate Pro kunnen teamleden altijd en overal in hun ontwerpdocumentatie in projecten met Revit, Civil 3D en Plant 3D.

Bron: Autodesk

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.