Informatie

Datum:

26 maart 2020

Tijd:

13:00 - 17:30 uur

Locatie:

Movares - adviseurs & ingenieurs

Kosten:

€0,00

Website:

AANMELDEN
Terug naar overzicht

NCLS gebruikersdag

BIM Loket organiseert op 26 maart 2020 de eerste landelijke NLCS gebruikersmiddag. NLCS is dé CAD-standaard van de Nederlandse GWW-sector. Tijdens de gebruikersdag wordt u bijgepraat over de ontwikkelingen rond de standaard NLCS, de organisatie van het beheer binnen het BIM Loket, en de visie op de toekomst. Er is uitgebreid gelegenheid voor een dialoog over ervaringen en wensen rond de NLCS, en om te leren van best practices.

 

Waarom een gebruikersdag?

 

NLCS stelt CAD-gebruikers al twaalf jaar in staat om op een gestructureerde manier tekeningen te maken. NLCS is en wordt sinds 2007 ontwikkeld door partijen uit de sector, en heeft zich ontwikkeld tot dé CAD-standaard in de Nederlandse GWW-sector. Als NLCS-gebruiker maakt u deel uit van een grote gemeenschap! Op 26 maart brengt het BIM Loket die gemeenschap bijeen op de eerste landelijke NLCS gebruikers(mid)dag. De ontwikkeling van een standaard als NLCS staat namelijk niet stil.

 

Doelgroep

 

De NLCS Gebruikersdag richt zich zowel op de toepasser als op de beslisser: management, ontwerpers en inhoudelijk adviseurs, die in hun werkomgeving NLCS toepassen en/of betrokken zijn bij het beheer van assets op basis van NLCS. 

 

Programma 

 

13.00u - Ontvangst 

13.30u - Introductie 

Welkom door Leo Nieuwenhuizen, voorzitter NLCS beheercommissie 

Inleiding door Jacqueline Meerkerk, directeur BIM Loket 

13:45u - De beheerorganisatie rond NLCS 

Toelichting door Corné Helmons, productmanager NLCS 

14.00u - Wat hebben we gedaan, wat gaan we doen? 

Terugblik 2019 en visie op de toekomst van NLCS 

14.30u - PAUZE 

15.00u - Best practices NLCS 

Gebruikers aan het woord over twee concrete cases 

15.30u - Dialoog gebruikerswensen 

Open space rond enkele thema's 

16.15u - Afsluiting 

16.30u - Netwerkborrel en demomarkt 

Maak kennis met de nieuwste producten van 5 softwareleveranciers 

 

Over NLCS 

 

NLCS is dé CAD-standaard van de Nederlandse GWW-sector. De NLCS bevat afspraken voor het omgaan met metadata, digitaal tekenen, het uiterlijk van de tekening en – vooral – de bestandsopbouw van tekenwerk. Er zijn afspraken voor de benaming van te tekenen objecten, laagindeling, lijnstijlen, het gebruik van arceringen symbolen, etc. NLCS is een zogenoemde open standaard, die wordt beheerd door het BIM Loket.