Informatie

Datum:

13 mei 2020

Tijd:

09:00 - 18:00 uur

Locatie:

Mercure Hotel Amsterdam West

Kosten:

€990,00

Meer info:

Praktische informatie - De training duurt 2 dagen - De training wordt in het Engels gegeven - Het trainingsmateriaal is Engelstalig Voor meer informatie over de verlaagde tarieven in het hotel waar de training wordt gegeven, kunt u contact opnemen met training.nl@bsigroup.com of 020-3460780.

Website:

BIM Fundamentals training
Terug naar overzicht

BIM Fundamentals training (Engels)

BIM Fundamentals training omschrijving Deze training geeft de deelnemers inzicht in het belang van BIM Niveau 2 en in de manier waarop BIM de Lean principes ondersteunt om afval te  reduceren. Daarnaast biedt de training een overzicht van de normen die BIM Niveau 2 definiëren en de fundamentele processen van een Common Data Environment (CDE).

Deze training helpt deelnemers om BIM Level 2 te begrijpen vanuit het perspectief van de klant. Informatie speelt een belangrijke rol in het beheer van middelen en projecten. In BIM Niveau 2 zijn tools gedefinieerd die hierin kunnen ondersteunen waardoor u kunt inspelen op de informatiebehoefte van de klant (EIR). BIM-niveau 2 wordt ook in een bredere context geplaatst qua informatiebeveiliging, rollen en verantwoordelijkheden.  (informatie-eisen, zachte landingen, asset informatie modellen).

Daarnaast ontwikkelen de deelnemers begrip van BIM Level 2 vanuit het perspectief van ontwerpers, constructeurs en de supply chain.. Zo worden er tools toegelicht die in de supply chain worden gebruikt om informatie te beheren en uit te wisselen (CDE, COBie, IFC).

ISO heeft recentelijk ’s werelds eerste internationale norm voor BIM gepubliceerd, ISO 19650 Building Information Modelling. Dat betekent dat PAS 1192 wordt vervangen door ISO 19650. Op basis van de publicatie van deze normen ontwikkelt BSI onderstaande trainingen.

Lees meer informatie op onze website

 

Voor wie is het bedoeld?

Iedereen die BIM-niveau 2 implementeert in zijn organisatie, zijn eigen werkpraktijken, of zijn klanten of supply chain helpt bij de implementatie van BIM-niveau 2.

Bouw- en vermogensbeheerprofessionals (projectmanagers, vermogensbeheerders, ontwerpers, constructeurs, fabrikanten, onderhoudsaannemers, informatiebeheerders).

Voorkennis

Het draagt bij wanneer een organisatie al heeft besloten om BIM niveau 2 te implementeren, of meer wil weten over wat BIM-niveau 2 voor hen zou betekenen.

Wat heeft u na afloop geleerd?

  • Kunt u uitleggen waarom en op welke manier BIM een belangrijke drijfveer is voor verbetering in projectoplevering en asset management
  • Weet u hoe de bestaande BIM-niveau 2 normen, tools en documenten op elkaar aansluiten
  • Kent u de basisvereisten voor een Common Data Environment (CDE)
  • Kunt u bepalen hoe eigenaren van assets en projectsponsors hun informatiebehoeften definiëren en informatie leveren door middel van contracten
  • kunt u vaststellen hoe ontwerpers, constructeurs en leveranciers reageren op de eisen van hun klanten, hun informatieproducten plannen en samenwerken met hun collega-teamleden
  • Kunt u het gebruik beschrijven van IFC bij de samenwerking op het gebied van informatie en van COBie bij de uitwisseling van informatie
  • Kunt u uitleggen hoe BIM-niveau 2 project- en assetactiviteiten aansluiting vinden bij problemen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en borging
  • kent u de rollen en verantwoordelijkheden die nodig zijn voor de uitvoering van BIM-niveau 2

Boek via onze website