Solidu

Nijmegen (Gelderland)

Neem contact op

Neem contact op met Solidu

Over Solidu

Solidu is een jonge en dynamische onderneming, gericht op het werken met BIM. Solidu is in 2013 opgericht door Mathijs Natrop en ontstaan vanuit een behoefte in de praktijk. De specialisatie heeft betrekking op het onderwerp BIM op de bouwplaats, waarbij digitalisering en automatisering zorgen voor het leveren van kwaliteit. Neveneffecten zijn het terugdringen van faalkosten en meer efficiëntie gedurende het bouwproces. Solidu bewijst dat BIM leuk is, door een praktische en pragmatische aanpak met zichtbaar resultaat.

Mathijs Natrop is een welbekende in de wereld van BIM. Zijn bijdragen aan het bestuur van buildingSMART Benelux en aanverwante zaken zoals de BIM basis ILS, BCF en diverse workshops en congressen, worden nationaal en internationaal gewaardeerd.

BIM

Waar het in alle gevallen om gaat is het werken met een dataset van een bouwwerk waarmee gedurende de levenscyclus van een bouwwerk processen kunnen worden ondersteund. OpenBIM heeft betrekking op het werken met open standaarden, waardoor het werken met de dataset niet afhankelijk is van een bepaald merk software. Solidu verkoopt geen software en kijkt naar bedrijfsspecifieke processen voor de invulling van BIM. Een advies is altijd gebaseerd op behoefte, niet op software.

BIM op de bouwplaats

Het gebruik maken van een dataset ten behoeve van diverse processen tijdens de uitvoeringsfase. Technologie zorgt ervoor dat digitalisering en automatisering doordringen op de bouwplaats, waar het een nieuwe bron van informatie en mogelijkheden voor communicatie voortbrengt. 

Dienstverlening

Solidu helpt mensen en bedrijven BIM-ready te worden of om een volgende stap te maken. Trainingen en projectondersteuning vindt bij voorkeur in-corporate plaats, waarbij gebruik gemaakt wordt van uw eigen tools van voorkeur (soft- en hardware) en in uw eigen werkomgeving. De inhoud van de training is afhankelijk van uw eigen niveau en behoefte.

Software pakketten

  • ArchiCAD
  • BIMcollab
  • Navisworks
  • Open Source BIM Viewer
  • Solibri
  • Solibri IFC Viewer
  • Tekla BIMsight

Vacatures

Geen vacatures.

Agenda

Geen agenda items.

Bedrijfsgegevens

Contactpersoon:

Mathijs Natrop

Adres:

Corduwenerstraat 6
6523 HW

Gevestigd in:

Nijmegen (Gelderland)

Land:

Nederland

Bedrijfsinformatie

Categorie:

BIM-adviseurs

Aantal medewerkers:

Ervaring met BIM sinds:

2009

Aantal BIM projecten:

Nog geen BIM projecten