Vink Bouw B.V.

Nieuwkoop (Zuid-Holland)

Neem contact op

Neem contact op met Vink Bouw B.V.

Over Vink Bouw B.V.

OVER VINK BOUW

Samen iets moois neerzetten! Bij Vink Bouw brengen we de beste partijen samen om gezamenlijk van niets iets te maken. Want dat is uiteindelijk waar het om draait bij bouwen: je maakt van niets iets. Iets wat er zo honderd jaar staat. Een gebouw om trots op te zijn, dat je samen hebt neergezet. Machtig mooi, vinden we dat.

Ondernemende bouwer
We bouwen in opdracht, maar steeds vaker ontwikkelen en bouwen we ook zelf. Of we werken bijvoorbeeld samen met particulieren in een zelfbouwgroep, het zogeheten Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). We dragen risico en nemen verantwoordelijkheid. Daarom noemen we onszelf liever ondernemend bouwer in plaats van aannemer.

Partners
De partijen die we inschakelen bij het bouwproces noemen we trouwens geen onderaannemer of adviseurs, maar dat zijn onze partners. Zo zien we ze ook: partners die we kunnen vertrouwen, waar we een langdurige relatie mee opbouwen en waar we iedere keer weer iets moois mee neerzetten. Met als doel een soepel bouwproces voor alle stakeholders en het verhogen van de kwaliteit van de door ons gerealiseerde gebouwen. We zien dit als onderdeel van lekker werken met een fijne samenwerking op de werkvloer.

Opleiden
Onze vaklieden, de mensen op de bouwplaats, dragen hun kennis en ervaring over aan de volgende generatie. Op kantoor leren we studenten van mbo, hbo en universiteit ons prachtige vak en zij helpen ons door hun expertise op andere vlakken. Vaak blijven ze na hun stage bij ons werken. We koesteren talent en naast ruimte en verantwoordelijkheid is er ook veel aandacht voor coaching, training en opleiding. Zo bouwen we een duurzame relatie op met onze mensen.

 

ONZE WERKWIJZE

Bouwen doe je samen. Niet als opdrachtgever en onderaannemer, maar als partners die hetzelfde doel voor ogen hebben: een gebouw waar we allemaal trots op kunnen zijn.

Op elkaar bouwen
Bij Vink Bouw investeren we in langdurige samenwerkingen met partners waar we op kunnen bouwen. En bouwen doen we echt samen. Alle betrokkenen in het proces denken proactief mee, we helpen elkaar om oplossingen te vinden en nemen onze verantwoordelijkheid. En dit zien we uiteraard terug op de bouwplaats. Een fijne samenwerking en goede afstemming tussen de partijen, ook bij onze partners onderling. Dit resulteert in meer werkplezier op de bouw en uiteindelijk een hogere kwaliteit van onze projecten.

Het brede team
Bij Vink Bouw werken we op ónze manier. We splitsen het proces niet op in een apart team voor ieder deel van het proces. In plaats daarvan werken we met een breed team: iedereen die bij het proces betrokken is, is onderdeel van het brede team. Daardoor zijn er geen overdrachten nodig, maken we minder fouten, leren we van elkaar en wordt er nooit iets ‘over de schutting gegooid’.

Digitaal bouwen (BIM) en innoveren
Zo benaderen we ook de digitale manier van bouwen met BIM. BIM staat voor Building information Model, een digitaal model opgebouwd uit objecten waaraan informatie is gekoppeld en waarin allerlei partijen samenwerken. De afstemming en samenwerking tussen ontwerp en productie is voor ons een centraal onderwerp. Het adopteren van BIM is een enorme uitdaging, elke dag doen we ervaring op binnen projecten, die ons vervolgens weer helpen te verbeteren. Die kennis delen we met onze partners, zodat we met elkaar voor betere kwaliteit kunnen zorgen.

Als partner van de BIM Basis ILS (Informatieleveringsspecifiatie, https://www.bimloket.nl/BIMbasisILS) streven we ernaar om uniform te werken in de bouwsector, dit is terug te zien in onze werkwijze. We streven naar eenduidigheid en herkennning richting onze partners met als einddoel een mooi product. Een product dat in het voortraject afgestemd en getoetst is, en klaar is voor productie. Door de hulp van nieuwe communicatiemiddelen zorgen we dat de bouw soepel verloopt. 

Voor nieuwe innovaties gaan we op zoek naar verschillende ambassadeurs binnen de organisatie, zodat er meerdere medewerkers door het hele bedrijf enthousiast worden over het idee. Als wij zelf niet over de juiste kennis of kunde beschikken, gaan we op zoek naar de juiste partners. Samen vormen we een kopgroep die stap voor stap door nieuwe ontwikkelingen gaan.Door samen te werken en het toe te passen in de projecten komen we verder. Nieuwe innovaties worden getest voordat ze bedrijfsbreed worden ingezet, zo zorgen we voor een gezonde adoptie. 

“BIMmen is geen kant-en-klaar bouwpakket. Fouten maken mag en hoort er zelfs bij, als je er maar van leert."

~ Probeer steeds iets nieuws, met andere mensen, zodat de hele organisatie bijdraagt aan en meegenomen wordt in innovatie. ~

Maatwerk
We geloven in maatwerk en een flexibele aanpak. Alleen zo kun je gebouwen maken die écht aansluiten bij de persoonlijke wensen van onze klanten en bewoners. We geven onze ontwerp- en bouwpartners de ruimte en verantwoordelijkheid om hun werk te doen zoals zij vinden dat het moet. Zij zijn immers de experts. En uiteraard dragen wij graag bij met onze kennis en kunde vanuit de bouwpraktijk. En dat betekent ook dat we elkaar het vertrouwen geven om ook onorthodoxe oplossingen te onderzoeken en toe te passen.

Overtuiging 
We zijn overtuigd van het belang van samenwerking, transparantie en open communicatie. Klantgericht en op basis van onderling vertrouwen. En we vinden dat onze verantwoordelijkheid verder reikt dan het project waar we aan werken. Als bouwer zijn wij ook verantwoordelijk voor de manier waarop wij de aarde doorgeven aan de volgende generatie. Zaken als duurzaamheid en hergebruik spelen daarom een steeds grotere rol in het bouwproces. Niet als iets wat wij op het proces plakken, maar als integraal onderdeel ervan.

Resultaat
Door op die manier samen te werken, creëer je iets waar iedereen met plezier en inzet aan werkt. Voor het beste resultaat:

 • een kwalitatief hoogwaardig, duurzaam gebouw
 • met aandacht voor energieneutraliteit en hergebruik
 • dat aansluit bij de persoonlijke wensen van de gebruikers

Kwaliteit of veiligheid?
Als we moeten kiezen tussen kwaliteit en veiligheid, kiezen we de laatste. Want het gaat hier wel om onze mensen en die van onze partners. Gelukkig hoeven we niet te kiezen. Doordat we er altijd voor zorgen dat onze processen goed op orde zijn, is zowel de kwaliteit als de veiligheid geborgd.

Planning
En de planning…. is die niet belangrijk? Ja zeker! Maar niet ten koste van veiligheid en kwaliteit. Door optimale samenwerking met onze partners werken wij efficiënt, maar bovenal veilig en netjes. Wij vinden het belangrijk dat het werk leuk blijft voor alle betrokkenen. Dus liever een extra meeting met de kopers op de bouwplaats dan nog persé die laatste spijker te slaan.

Vernieuwende concepten
Niet alleen de manier waarop we bouwen verandert. Ook wat we bouwen. Daarom zijn we altijd geïnteresseerd in vernieuwende concepten met originele invalshoeken. 
 

Software pakketten

 • Autodesk Civil 3D
 • BIMcollab
 • Dalux
 • Enscape
 • InfraWorks
 • KYP
 • Lumion
 • Madaster
 • nCalc (Kraan)
 • Recap
 • Revit Architecture
 • Solibri Anywhere
 • Solibri Office
 • Synchro Pro

Vacatures

Geen vacatures.

Agenda

Geen agenda items.

Bedrijfsgegevens

Contactpersoon:

Ernst Bouma

Adres:

Nieuwveenseweg 55
2421 LB

Gevestigd in:

Nieuwkoop (Zuid-Holland)

Land:

Nederland

Bedrijfsinformatie

Categorie:

Aannemers en bouwbedrijven

Aantal medewerkers:

130

Ervaring met BIM sinds:

2014

Aantal BIM projecten:

Meer dan 10 projecten