Communicatie en leiding geven in BIM-projecten

Tijdens de BIMPraat van 5 april bespreken Roy van der Velden en Rene Versteeg het belang van communiceren, leiding geven en samenwerken in een BIM-proces. Ze gebruiken hierbij een aantal aansprekende praktijkvoorbeelden, namelijk de ‘Mall of the Netherlands’ en ‘Oosterdokseiland’.

BIM in volle breedte bouwsector

BIM wordt als werkmethodiek inmiddels in bijna de volle breedte van de bouwsector toegepast. Van ontwerp tot realisatie en van beheer en onderhoud tot de uiteindelijk gebruiker. In dit BIM-proces werken veel en zeer verschillende mensen en partijen samen die ieder hun eigen verwachtingen, belangen en wensen hebben bij het BIM-proces. Het is de taak van de BIM-regisseur om al deze uiteenlopende onderdelen bijeen te brengen en houden.

The Mall of the Netherlands in Leidschenhage

BIM voor de lifecycle

Roy van der Velden is eigenaar van B+M Den Haag en heeft ruim 25 jaar ervaring met de technische uitwerking van bouwprojecten op diverse niveaus. Rene Versteeg van installatieadviesbureau Van Houten en Versteeg werkt al geruime in BIM-projecten en gebruikt hierbij steeds de installatietechniek als basis. “Een BIM voor een lifecycle is een administratie van alle gebeurtenissen binnen het fysieke gebouw in het virtuele model. Het op orde houden van het virtuele model is van groot belang omdat anders beslissingen op basis van het virtuele model in de praktijk verkeerd kunnen uitpakken”, aldus Van der Velden.

Communicatie en leiding geven in BIM-projecten

Datum 5 april 2018
Tijd 15:00 — 17:30
Locatie Frame Offices, Alphen aan den Rijn
Kosten €50.00
Aanmelden