Innoveren met BIM: praktijkcases

Om innovatie met behulp van BIM mogelijk te maken, moet de focus liggen op informatie-uitwisseling. Dit is de stellige overtuiging van BIM-manager Joeri Koehof en BIM-regisseur Niels Groot van Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen. Op 28 juni verzorgen zij de BIMPraat over innoveren met BIM en geven dan hun heldere visie op de succesvolle uitwisseling van informatie in het BIM-proces. Ook behandelen ze een aantal concrete cases.

Informatie-uitwisseling moet altijd op een eenduidige en gestructureerde wijze gebeuren want alleen dan wordt informatie herleidbaar en herbruikbaar. Belangrijk is dat iedere schakel in het bouwproces zich realiseert dat de door hen overgedragen informatie fungeert als de bron voor de activiteiten van de volgende schakel. Innovatie op die activiteiten is alleen mogelijk met goede geometrische datamodellen.

Programma

Koehof en Groot zullen tijdens deze BIMPraat behandelen waarom De Nijs & Zonen succesvol werkt met BIM en uitleggen waarom de kwaliteit en structuur van modellen zo belangrijk is. Ze zullen hun verhaal voor een deel ophangen aan een aantal concrete projecten behandelen waaronder Startbaan (foto rechts), Steltloper en Wiborg.

Lees hier het uitgebreide programma.

Innoveren met BIM: praktijkcases

Datum 28 juni 2018
Tijd 15:00 — 17:30
Locatie Frame Offices, Alphen aan den Rijn
Kosten €50.00
Aanmelden