IFC vs. Revit in BIM-modellen

​Werken met Revit en communiceren middels IFC gebeurt in toenemende mate. Voor veel betrokkenen in BIM-projecten is echter nog onduidelijk hoe die samenwerking optimaal op te zetten. Maarten Lubbers van Pieters Bouwtechniek en Ronald de Graan van KUBUS laten tijdens deze BIMPraat (aan de hand van diverse cases) zien hoe partners dat optimaal doen.

Maarten Lubbers van Pieters Bouwtechniek is constructief ervaringsdeskundige op het gebied van samenwerking tussen IFC en Revit. Hij komt vaak tegen dat Pieters als constructeur in Revit werkt en een architect met andere software zoals bijvoorbeeld Archicad. Daarom gebruikt hij IFC als export om te kunnen samenwerken in Open BIM.

Goede afspraken

Een BIM-project start altijd met een gesprek voordat er wordt begonnen met modelleren, vertelt hij in het voorgesprek. “Dan maken we afspraken om een goede samenwerking te bewerkstelligen en daarbij is IFC doorgaans de basis”, aldus Lubbers. “IFC is wat Pieters levert als eindproduct, Revit voor eventuele samenwerking.”

Voorbeelden

Tijdens deze BIMPraat komen voorbeelden die goed zijn gegaan aan bod maar het is ook leerzaam om te spreken over ‘fouten’ en de oplossing die daarvoor zijn bedacht. Binnen de samenwerking tussen bijvoorbeeld IMD, Pieters Bouwtechniek, Aveco De Bondt en ABT zijn systemen ontwikkeld om fouten te detecteren en te voorzien van oplossingen.

IFC vs. Revit in BIM-modellen

Datum 4 oktober 2018
Tijd 15:00 — 17:30
Locatie Frame Offices, Alphen aan den Rijn
Kosten €50.00
Aanmelden