Rol van BIM bij werkvoorbereiding en planning

Bruno Bartelds

Bruno Bartelds is oprichter en directeur van Het BIM Instituut en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ontwerp- en bouwprocessen en 3D-engineering. Bartelds’ expertise is om bouwprocessen al in een vroeg stadium reëel te maken met BIM en virtueel bouwen. Daarmee wordt een ‘eerste keer bouwen’ waarheidsgetrouw nagebootst en kunnen mogelijke knelpunten vroegtijdig worden aangepakt met een soepeler en efficiënter proces als resultaat.

Bartelds is in 2006 gestart met BrugVB en heeft in 2014 Het BIM Instituut opgericht. Het doel van het instituut is met no-nonsense mentaliteit te werken aan een innovatieve kijk op het nieuwe bouwen. Bartelds heeft de afgelopen jaren in projecten, seminars en publicaties bewezen te beschikken over gedegen kennis van BIM en virtueel bouwen.

 

Joost Wijnen

Joost Wijnen is met zijn bedrijf Cadvisual Benelux een leverancier van Synchro 4D planningsoftware en tevens is hij directeur van Oadis BIM Procesadviseurs. Sinds 2004 richt hij zich op het organiseren van de levensloop van gegevens in de gebouwde omgeving door de inzet van open informatiestandaarden. Als pionier in 4D-plannen, weet Joost hoe de inzet van Synchro software 3D (BIM-)modellen en de planning geïntegreerd als projectmanagement tool efficiënt kunnen worden ingezet bij bouwprojecten zoals in rail, weg- en waterbouw en vastgoed.

Ook was Joost Wijnen organisator van het succesvolle Digital Construction Congres 2018 en de Synchro Hackathon 2018. Daarnaast is zijn team van BIM-specialisten van Oadis gespecialiseerd in de overdracht en inzet van BIM-data van projecten in grootschalig asset- en vastgoedbeheer. Ze bieden een online data hosting oplossing om de Open BIM-datakwaliteit doorlopend te borgen en ontsluiten. Cadvisual levert op deze wijze Open BIM-oplossingen om de ketensamenwerking in de bouwsector te faciliteren om zo de efficiëntie, duurzaamheid en kwaliteit van de gebouwde omgeving verbeteren.

Rol van BIM bij werkvoorbereiding en planning

Datum 14 maart 2019
Tijd 14:00 — 17:30
Locatie Frame Offices, Alphen aan den Rijn
Kosten €50.00
Aanmelden