BIM en Issuemanagement met case Schiphol

De BIMPraat on Tour van 26 september is getiteld ‘BIM en Issuemanagement, een sterke combi’. Tijdens deze sessie leert u hoe u een effectief BIM-proces creëert met Issuemanagement. Verder zal Arjan Toet, BIM-adviseur bij Schiphol Group , vertellen over de inzet van BIM bij het ontwerpen en uitvoeren van bouwprojecten op de luchthaven.

Bedrijven die in BIM werken, vinden steeds meer fouten in aangeleverde modellen. Hoe zorgen zij ervoor dat deze fouten worden opgelost voordat de uitvoering start? Dat is een van de centrale vragen tijdens deze BIMPraat. Ronald de Graan van KUBUS behandelt de manieren om met BIM slimmer samen te werken in projectteams en hoe met Issuemanagement meer valt te halen uit het BIM-proces. Verleden tijd zijn de complexe spreadsheets en onnodige telefoontjes en e-mails om BIM-issues te communiceren en beheren.

Schiphol

Schiphol werkt al enige tijd succesvol met BIM en zet BIMCollab in om issues met betrokkenen in projecten te communiceren. “We gebruiken BIM op Schiphol in de ontwerpfase wanneer veel keuzes worden gemaakt, tijdens de overdracht van modellen als er veel vragen zijn en in uitvoeringsfase op het moment dat de praktijk toch net iets anders blijkt dan het model. Alle issues communiceren we met behulp van BCF en we managen deze middels BIMCollab", aldus BIM-adviseur Arjan Toet van Schiphol.

Live demonstratie BIM

Tijdens de BIMPraat laat BIM-adviseur Arjan Toet de werkwijze van Schiphol aan de hand van een live demonstatie zien hoe BIM is opgezet en verder wordt uitgerold binnen de luchthaven. Kortom; in deze BIMPraat leert u wat Issuemanagement in combinatie met BIM kan opleveren voor elke organisatie.

Locatie

Deze BIMPraat vindt plaats in Restaurant & Social Club Wet 'n' Wild in Alphen aan den Rijn.

BIM en Issuemanagement met case Schiphol

Datum 26 september 2019
Tijd 14:00 — 17:30
Locatie Wet 'n' Wild, Alphen aan den Rijn
Kosten €50.00
Aanmelden