Het materialenpaspoort en BIM

De BIMPraat van 31 oktober gaat over Het materialenpaspoort en BIM. Tijdens deze kennissessie vertelt Marijn Emanuel als medeoprichter van Madaster over de filosofie van het platform dat één primair doel heeft: afval elimineren in de bouwsector. BIM speelt daarin een belangrijke rol.

Het materialenpaspoort is als onderwerp heel relevant voor vastgoedeigenaren, ontwerpteams, app-ontwikkelaars en facility management-bedrijven maar ook voor bouwbedrijven en andere ondernemingen in de bouwsector. Madaster is een asset-managementsysteem dat materialen toekomst geeft.

Volgens medeoprichter Marijn Emanuel is dat hoognodig. “Er moet meer inzicht komen en meer worden samengewerkt om de milieu-impact van materialen duidelijk te krijgen”, aldus Emanuel. “Als sector moeten we ervoor zorgen dat de risico’s worden verlaagd en samen werken aan businesscases om de waarde van gebruikte materialen te verhogen. En dat begint met een eerste stap: vastleggen wie welke materialen bezit.”

Neutraal en onafhankelijk

Madaster is neutraal en onafhankelijk, maar vooral eenvoudig in gebruik en is 24/7 beschikbaar. Het is een online platform waar gebruikers zelf een Materiaal Paspoort maken van de eigen gebouwen, ontwerpen of tijdens de bouw. Dit onderwerp is vooral relevant voor vastgoedeigenaren, ontwerpteams, app-ontwikkelaars en facility management-bedrijven maar ook andere bedrijven in de bouwsector.

Tijdens de BIMPraat van 31 oktober spreekt Marijn Emanuel vrijuit over het ‘kadaster voor materialen’ en de impact ervan voor de bouwsector. Uiteraard staat hij open voor vragen van deelnemers aan de BIMPraat. Het is volgens Emanuel hoog tijd om de lineaire economie te verruilen voor een circulaire. “Alleen een circulair systeem kan afval elimineren. Bovendien behoudt materiaal met identiteit altijd z’n waarde. Waste is material without identity.”

 

Het materialenpaspoort en BIM

Datum 31 oktober 2019
Tijd 14:00 — 17:30
Locatie Alphen aan den Rijn
Kosten €50.00
Aanmelden