BIMPraat Online: BIM in de cloud

Samenwerken in BIM-proces met cloudoplossingen voor data én applicaties

Steeds meer organisaties gebruiken een centrale IT-oplossing voor het beheer van data én applicaties bij het werken in BIM. De BIMPraat On Tour BIM in de cloud van 16 april geeft inzicht in de voordelen van cloudoplossingen bij het werken met data en applicaties in de bouwsector. Deze BIMPraat wordt vanwege de maategelen tegen de verspreiding van het coronavirus als webinar georganiseerd. Aanmelden kan uiteraard via Het Nationaal BIM Platform.

Bij cloudoplossingen staat de IT-infra veelal in een of meer datacenters van de hoofdaannemer van een project. Doorgaans wordt de oplossing bovendien gecombineerd met SaaS-applicaties. Een belangrijk voordeel van deze trend naar de cloud is dat hoofdaannemers zich geen zorgen meer hoeven maken over het aanschaffen, inrichten en up-to-date houden van de IT-omgeving en -applicaties. Zij kunnen zich dus vooral concentreren op het bouwen en installeren.

Voorbeelden

In de BIMPraat sessie van 16 april wordt niet inhoudelijk ingegaan op de functionaliteit van BIM-software. Er worden wel voorbeelden gegeven van klanten die hun BIM-toepassingen in de cloud gebruiken. De nadruk zal liggen op de voordelen van deze oplossingen voor het BIM-proces. Reductie van faalkosten en kortere doorlooptijden zijn daarbij belangrijke thema's.

BIMPraat Online: BIM in de cloud

Datum 16 april 2020
Tijd 14:00 — 17:30
Locatie Webinar
Kosten €40.00
Aanmelden