BIMPraat On Tour: BIM in de cloud

De BIMPraat On Tour over BIM in de cloud van 16 april geeft inzicht in de voordelen van cloudoplossingen bij het werken met data en applicaties in de bouwsector. In de BIMPraat sessie van 16 april wordt niet inhoudelijk ingegaan op de functionaliteit van BIM-software. Er worden wel voorbeelden gegeven van klanten die hun BIM-toepassingen in de cloud gebruiken. De nadruk zal liggen op de voordelen van deze oplossingen voor het BIM-proces.

Het programma bestaat uit een algemene presentatie over BIM in de cloud en diverse cloudoplossingen. Hierbij worden oplossingen naast elkaar gezet en de voor- en nadelen per oplossing benoemd. Generieke oplossingen zoals Microsoft Azure, Google en Amazon worden vergeleken met specifieke oplossingen die voor de BIM-markt ontworpen zijn zoals Cloudalize, Designairspace, Frame, BIM Workspace en BIMlink. Daarnaast zullen de sprekers inzicht geven in de toepassingsgebieden van deze oplossingen. Wordt dit per project ingezet waarbij meerdere ketenpartners betrokken zijn óf als oplossing voor het hele bedrijf voor alle BIM-projecten?

Als afsluiting van dit deel zal Roy van der Velden van BIMlink vertellen en laten zien welke voordelen deze oplossing biedt voor klanten.

Programma

Het programma op hoofdlijnen:

  • Algemene presentatie over BIM in de cloud en diverse cloudoplossingen
  • Vergelijking van diverse oplossingen inclusief de voor- en nadelen per oplossing
  • Inzicht in de toepassingsgebieden van de oplossingen
  • werken met meerdere ketenpartners per project betrokken
  • BIM in de cloud als oplossing voor alle BIM-projecten van een bedrijf
  • Case: BIMLink inclusief voordelen voor klanten
  • Case: Linthorst Techniek over toepassing en voordelen van BIM Workspace

Demo’s en rondleiding

Tijdens de BIMPraat zullen er ook demo-opstellingen zijn van de BIM Workspace (interactief). Ook is er een veilige mobiele netwerkoplossing voor BIM op de bouwplaats. Tot slot is er optioneel een rondleiding door het datacenter. Uiteraard is er een afsluitende borrel voor alle deelnemers.

BIMPraat On Tour: BIM in de cloud

Datum 16 april 2020
Tijd 14:00 — 17:30
Locatie Conferentiecentrum BIT-MeetMe, Ede
Kosten €50.00
Aanmelden