BIMPraat: certificatie van BIM-implementaties

BIM-certificatie conform de norm ISO 19650 is momenteel een hot topic in de bouwsector. De experts van BSI Group en ingenieursbureau Sweco hebben veel ervaring met deze thematiek en zullen hun kennis op 15 oktober delen tijdens de BIMPraat. De rode draad van deze sessie is het belang van certificatie en audits bij organisaties die BIM willen implementeren.

Het certificaat ISO 19650 is de internationale norm voor het beheer van informatie over de gehele levenscyclus van een bouwwerk met de inzet van BIM. Sweco heeft een klein jaar geleden als eerste ingenieursadviesbureau in Nederland het certificaat ontvangen uit handen van BSI Group, die dit type certificeringen uitvoert.

Eerste certificatie van Nederland

Sinds de introductie van ISO 19650 in december 2018 is Sweco het eerste Nederlandse ingenieursadviesbureau waaraan dit wordt toegekend. Het certificaat toont dat Sweco de processen voor het communiceren, produceren en controleren van digitale informatie en informatie-eisen door de gehele leverings-en operationele fase volledig beheerst. Lead Auditor Tomas de Loo heeft die audit destijds vanuit BSI verzorgd. “De energie, passie en het mensenwerk van de BIM-werkgroep bij Sweco zijn effectief gebleken om de processen en BIM-strategie te implementeren. Er is in het bijzonder goede invulling gegeven aan de processtappen voor afstemming met opdrachtgevers en toetsing van toeleveranciers”, aldus De Loo.

Lees dit nieuwsbericht: Het Nationaal BIM Platform

 

Deze BIMPraat wordt vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus via de videoconferencing van Microsoft Teams georganiseerd.

BIMPraat: certificatie van BIM-implementaties

Datum 15 oktober 2020
Tijd 14:00 — 16:30
Locatie Online
Kosten €50.00
Aanmelden