Alle onderzoeken:

ABN AMRO: Tekort installateurs vertraagt verduurzaming stad

- Redactie - 9 november 2021

Inmiddels is 30 procent van de vacatures in de installatiesector onvervulbaar. Dat is hoger dan voor de corona-uitbraak en hoger dan de bouwsector en industrie. Het tekort blijkt uit data van de arbeidsmarktindicator van ABN AMRO over de installatiesector. Deze indicator brengt de onvervulbare vacatures per gemeente en per beroep in kaart. Hiervoor zijn gegevens gebruikt van Werk.nl van het UWV.

Brancherapport Asite: ‘Uncovering the ROI in a Common Data Environment’

- Redactie -

Het rapport onderzoekt daarbij de oorsprong van de lage productiviteitscijfers in de industrie en de verklaring achter de plotselinge toename van digitale adaptie, die vorig jaar plaatsvond. Het onderzoekt ook hoe een CDE problemen kan oplossen die voorkomen tijdens de hele levenscyclus van activa, van ontwerp tot aanbesteding tot bouw.

Deloitte: Behoefte aan actiever grondbeleid gemeenten

- Redactie - 15 november 2021

Analyse van Deloitte wijst uit dat gebiedsontwikkeling als complex wordt ervaren en het kan zijn dat dit wordt ‘versterkt door de complexiteit van de toegenomen ruimte-claims en differentiatie en stapeling van eisen vanuit gemeenten’. De mogelijkheden voor gemeenten en marktpartijen om ‘voorinvesteringen’ te doen zijn beperkt en mogelijk leggen zij de risico’s liever bij elkaar neer.

Onderzoek Cambashi: aanzienlijke groei in markt BIM-software

- Redactie - 21 juni 2023

De markt voor BIM-software zal tegen 2027 groeien tot 30,7 miljard dollar, blijkt uit onderzoek van het Britse onderzoeksbureau Cambashi. De BIM-softwaremarkt zal volgens het onderzoek een samengesteld jaarlijks groeipercentage doormaken van 11,5% tussen 2022 en 2027. Dit zou een totale omzetstijging betekenen van ongeveer 12,9 miljard dollar in die periode.

Onderzoek USP: groeiende belangstelling BIM bij installatiebedrijven

- Redactie - 12 september 2023

Er is een groeiende vraag naar BIM-ondersteuning bij installatiebedrijven, meldt de European Electrical Installation Monitor, een lopend onderzoek van USP Marketing Consultancy. Volgens USP wint BIM gestaag aan belang in de bouwsector, en naarmate er meer bouwprojecten worden uitgevoerd met behulp van BIM groeit ook de belangstelling van installateurs voor BIM-ondersteuning van fabrikanten.

Onderzoek USP: omstandigheden Nederlandse bouwsector gunstig voor BIM

- Redactie - 13 september 2023

De adoptiegraad van BIM in Nederland ligt hoog ten opzichte van andere Europese landen, blijkt uit onderzoek door USP Marketing Consultancy. Volgens de Contractor Monitor, die de aannemersbranche in acht Europese landen volgt, staat bijvoorbeeld het percentage aannemers in Nederland dat BIM gebruikt op 35%, met in vergelijking vijf en vier procent in Duitsland en Polen.