Terug naar BIM-Q

Over BIM-Q

BIM-Q is het antwoord op de groeiende vraag van bedrijven, overheden en organisaties naar meer informatie over het toenemende aantal BIM-cloudplatforms. Het is een gratis online vergelijkingstool die de features van BIM-cloudplatforms en -tools van softwareleveranciers onderzoekt en vergelijkt zodat bedrijven, overheden en organisaties, die zich oriënteren op de aanschaf van online BIM-cloudplatforms, snel een beeld kunnen vormen van welke oplossingen passen bij hun eisen en wensen.

 

BIM-Q heeft drie mede-initiatiefnemers:

Jerôme de Vreede 

Jerôme is in 2021 afgestudeerd in Bachelor Bouwkunde en werkt als BIM-engineer bij een aannemer in de utiliteitsbouw. Hij heeft enkele jaren ervaring met digitaal ontwerpen en bouwen. Zijn drijfveer ligt bij het samen creëren en toepassen van praktische, digitale oplossingen om de bouwwereld slimmer, winstgevender en veiliger te maken. Als BIM-specialist van BIM-Q doet Jerôme samen met Gerard onderzoek naar de BIM-platforms en is zo verantwoordelijk voor de technische input. 

Gerard van Booma 

Gerard is afkomstig uit de architectenbranche, heeft de opkomst van CAD (en later BIM) met veel belangstelling gevolgd en hier ook aan deelgenomen. Sinds 10 jaar is hij met zijn bedrijf BBBDC werkzaam als BIM-consultant. BBBDC begeleidt BIM-processen, doet onderzoek en adviseert over BIM. Met 30 jaar ervaring in de bouwautomatisering doorziet Gerard snel de waarde van BIM-tools, software en welke functionaliteiten relevant zijn voor bedrijven. Als mede-initiatiefnemer van BIM-Q draagt Gerard bij aan het overzicht en de keuze voor bedrijven die willen investeren in software en oplossingen voor BIM. 

René Frederick

René is sinds 2021 uitgever en eigenaar van Het Nationaal BIM Platform maar is al vanaf 2011 achter de schermen betrokken bij de redactie van het platform. Als uitgever is hij mede-initiatiefnemer van BIM-Q. Verder is hij eigenaar van het communicatiebureau mediacontent.nu. Met zijn team helpt hij bedrijven en organisaties met hun marketing, communicatie en PR. René is afgestudeerd als journalist en heeft 25 jaar ervaring als journalist, redacteur en hoofdredacteur en uitgever van vakmedia, maar ook met corporate communicatie bij multinationals en de Koninklijke marine.