Functie:

Directeur

Bedrijfsnaam:

Het BIM Instituut

E-mailadres:

bartelds@biminstituut.nl

Website link:

http://www.biminstituut.nl

Twitter link:

https://twitter.com/biminstituut

Bruno Bartelds

Bruno Bartelds is oprichter en directeur van Het BIM Instituut en BrugVB, een adviesbureau met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van ontwerp- en bouwprocessen en 3D-engineering. Bartelds’ expertise is om bouwprocessen al in een vroeg stadium reëel te maken met BIM en virtueel bouwen. Daarmee wordt een ‘eerste keer bouwen’ waarheidsgetrouw nagebootst en kunnen mogelijke knelpunten vroegtijdig worden aangepakt met een soepeler en efficiënter proces als resultaat.

Bartelds is in 2006 gestart met BrugVB en heeft dit jaar Het BIM Instituut opgericht. Het doel van het Instituut is met no-nonsense mentaliteit te werken aan een innovatieve kijk op het nieuwe bouwen. Bartelds heeft de afgelopen jaren in projecten, seminars en publicaties bewezen te beschikken over gedegen kennis van BIM en virtueel bouwen.

Het Nationaal BIM Platform heeft al vele jaren een relatie met Bartelds. Zo was hij afgelopen jaar ondermeer een van de sprekers tijdens de masterclasses over BIM voor opdrachtgevers en draagt hij actief bij aan de ontwikkeling van de BIM Software Matrix..

Opinie